Ijssmoothie of nicecream
Lunch,  Ontbijt,  Zoet

Ijssmoothie of nicecream

Deze Ijssmoothie of nicecream is echt zo lekker in tijden van extreme hitte, of als je een lekker schaaltje ijs wilt nemen en je nog wel wat fruit kunt gebruiken. 🍧☀️Je eet alleen maar fruit en yoghurt, dus prima gezond.

Met een blender of staafmixer kom je een heel eind en proeft het echt als ijs. Zeker een aanrader! Ook kun je er eigenlijk alle soorten fruit er doorheen blenden. Je kunt dan een prachtige bowl maken met twee kleuren. Ook het aftoppen kan op veel mogelijkheden, zoals bij deze smoothiebowl.

In dit recept ging ik uit van een simpel, maar lekker en doeltreffend recept, zonder te veel poespas. En echt romig, precies zoals roomijs, maar dan zonder de room erin!

Ingrediënten voor 1 grote ijssmoothie of nicecream:

50 gram mango (bevroren, uit het vriesvak)
80 gram aardbeien (bevroren, uit het vriesvak )
1/2 banaan
2 el yoghurt of skyr(eventueel plantaardige kokosyoghurt)

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten in een hoge kom en mix met de staafmixer tot ijs. Schep alles nog eens om en mix opnieuw. Schenk het in een mooi groot glas. Simpel he?

Tip: als je 2 van de 3 fruitsoorten bevroren hebt wordt het al ijs. Ik had deze keer bevroren banaan(rijpe banaan, die je ook gebruikt voor bananabrood) en had verse aardbeien die overrijp waren. #nofoodwaste dus.. Maar omdat er naar mijn weten geen bevroren banaan in de supermarkt is heb ik in dit recept bevroren aardbei gezet. Het komt dus niet zo nauw!

Ijssmoothie of nicecream
Lekker romig!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *