havermoutpap met stoofpeertjes
Ontbijt

Havermoutpap met stoofpeertjes

Ontbijten doe ik pas sinds dit jaar regelmatig met havermoutpap, ondanks dat ik gek ben op pap had ik het nog nooit gehad. Brinta at ik voorheen in de winter als ontbijt en als ik snel moet eet ik altijd twee stukjes volkoren brood met bijvoorbeeld smeerkaas of kipfilet. Maar deze keer dus deze prachtige, warme kom havermoutpap met stoofpeertjes. Lekker kruidig en koemelk vrij!

Dit ontbijtje is zo lekker herfst-achtig. De peertjes kocht ik aan de kant van de weg in een kraampje, waar je zelf gepast geld in een spaarpotje gooit. Ja, dat kan blijkbaar nog. De stoofpeertjes waren zalig en met weinig suiker ingemaakt, proefde ik. In de supermarkt zijn ook stoofpeertjes te koop, maar daar zit ongetwijfeld meer suiker in. Ook kun je de peertjes natuurlijk zelf maken, wat ook een heerlijk klusje is!

Naast stoofpeertjes maken ook de specerijen deze havermoutpap zo lekker warm van smaak. Een zalig voldoenend onbijt op de steeds donker wordende ochtenden. Want ja, verwennen zullen we onszelf in deze donkere dagen voor kerst. Nog maar 6 weken! wow, wat gaat dat snel.

Maak jij dit lekkere, fotogenieke ontbijtje ook eens?

Dit heb je nodig voor 1x havermout met stoofpeertjes:

100 gram stoofpeertjes op sap
220 ml amandelmelk ongezoet
35 gram fijne havermout
1 tl koek- en speculaaskruiden
1/2 tl kaneel
Eventueel noten

Zo maak je het:

Doe de melk met havermout en de specerijen in een steelpannetje. Doe een scheut van het stoofperen vocht bij de melk. Laat dit zachtjes aan de kook komen. Laat dit twee minuutjes koken en doe dan het vuur uit en doe de deksel op de pan. Ondertussen snijd je de stoofpeertjes in de dunne schijfjes. Schep dan de havermoutpap in een kom en leg de stoofpeertjes als een waaier over de havermoutpap. Doe een snufje kaneel eroverheen en wat noten maken het helemaal af. Eet smakelijk!

havermoutpap met stoofpeertjes

Misschien heb je ook wel zin in een koud dessert, zoals deze overnight oats.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *