havermoutpap met kokos
Ontbijt,  Zoet

Havermout met kokos, mango en banaan

Zoooo het is 2020, tijd voor een nieuwe start! Lekker ontbijten doe ik zo graag op ene vrijde dag, want ochtends vroeg uitgebreid ontbijt maken heb ik geen trek in. Een van mijn favoriete, uitgebreide ontbijtjes is een warme kom havermout. Nu kun je hiermee veel afwisselen. Zoals overnight oats of de havermout met stoofpeertjes. Deze keer een tropische verrassing! Met koud mangoijs, plakjes banaan, kurkuma, en kokos.

Havermout is voedzaam, dus je hebt er lang een vol gevoel van. In het fruit zit natuurlijk wel suiker, maar dat geeft ook weer energie voor de dag. Het lekkere aan dit gerecht is dat je van mango en banaan nice scream maakt. Ijs, gemaakt van bevroren fruit. Zo lekker in combinatie met de warme havermoutpap die je kookt in kokosmelk.

Kurkuma geeft een aparte, pittige smaak aan het geheel. Dit kun je eventueel ook weglaten. Kurkuma geeft een mooie gele kleur en werkt ontstekingsremmend.

Maak jij dit lekkere ontbijtje ook eens?

Ingrediënten voor de havermoutpap voor 1 persoon:

100 ml kokosmelk
100 ml (amandel of haver) melk
Kokosrasp
1 snuf kurkuma
1/2de rijpe banaan
40 gram havermout

Ingrediënten voor de mango nicescream:
150 gram mango bevroren
1/2 gram rijpe banaan in plakjes, bevroren
2 el yoghurt

Bereid de havermoutpap door de havermout, kurkuma, kokosmelk en melk bij elkaar in een steelpan op te warmen. Kook 5 minuten rustig door en doe da het vuur uit. Doe de deksel op de pan en laat even staan. Maak ondertussen de mango nicescream door alle ingrediënten hiervoor in een hoge kom te doen en dit met een staafmixer tot ijs te mixen. Dit kan even duren, voordat je staafmixer dit trekt en er een egale substantie ontstaat.

Schenk de havermoutpap in een kom en top af met een paar lepels van de nicescream, de kokosrasp en plakjes van de halve banaan die je in plakjes snijd. Lekkerrrr dat koude en warme, zoete en zure!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *