hash brown
Diner vega,  Snacks

Hash browns

Het is alweer November, tijd voor een nieuwe ‘koken met’. Met deze keer in de picture: Martine en haar Hash Browns. Martine is een goeie vriendin van me al sinds de peuterschool. Op de middelbare school hebben we ook mooie tijden beleefd, maar daar wijd ik nu even niet over uit.

Martine is met haar vriend een half jaar in Australië wezen reizen en werken. Toen zij bij een groot graanbedrijf in de middle of nowhere werkten, woonden ze samen met verschillende collega’s. De supermarkt lag heel wat uurtjes rijden bij hun vandaan en soms waren ze door de voorraad heen. Van een Australische collega leerde Martine deze te lekkere hash browns maken. Ze waren zo lekker dat ze de hash browns als ontbijt hebben gehad, als lunch, avondeten en als snack.

Martine is inmiddels alweer heel wat jaren terug en samen haalden we herinneringen op en maakten deze lekkere hash browns. Ik mocht ze voor het eerst proeven en kon er niet mee stoppen te eten, haha. Ze zijn niet super gezond, maar ach. Zoiets mag in het weekend! Maak jij ze ook eens?

Ingrediënten voor hashbrowns voor 4 personen:

6 grote vastkokende aardappels
100 tot 200 gram bloem
zout
zonnebloemolie om in te bakken

Zo maak je ze:

Schil de vastkokende aardappels rasp grof. Dan de geraspte aardappel droog deppen/persen. Voeg dan een tl zout toe. Vervolgens doe je bloem bij de aardappel, totdat het mengsel stevig en plakkerig is.

Als je een samenhangende bal kunt vormen is het klaar. Zet een hapjespan met een scheutje olie op het vuur. Check na een paar minuten of de olie heet genoeg is door een stukje aardappel in de olie te doen, dit moet bruin worden en bruisen.

Doe dan een lepel van het aardappelmengsel in de hete olie en druk dit goed plat en rond (als een soort plat koekje). Bak de hash browns in ongeveer 3-5 minuten goudbruin aan beide zijdes. Bak drie in één keer. Laat de hash browns uitlekken op keukenpapier.

Dan met een beetje zout bestrooien en direct serveren. Lekker met truffelmayo!

hash browns

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *