
Halloumispiesjes met bloemkoolcouscous
Het weer wordt alweer beter en dat komt goed uit voor dit vrolijke gerechtje, want dit moet je eigenlijke wel in de zon eten. De smaken zijn echt top bij elkaar. Het gegrilde van de groentes en de halloumispiesjes hierbij en sriracha sausje is gewoon heerlijk!
Het gerechtje is licht en koolhydraatbeperkt. Je kunt het ook nog koolhydraatbeperkter maken, door alleen bloemkoolrijst te gebruiken, maar ik gebruikte een deel volkoren couscous – langzame koolhydraten dus. (net als in dit simpele gerecht) Voor een lang gevuld gevoel. Want mijn vriend heeft na een dag op het land werken wel wat koolhydraten nodig.
Dit bbq- of grillgerecht met oranje paprika heb ik gemaakt voor de oranjepaprika. Van hen heb ik de paprika’s gekregen! Thanks!
Vanaf nu staan al mijn recepten op deze website. En niet alleen op instagram. Ik moet er zelf ook nog wat aan wennen, maar dat is natuurlijk het idee van deze site, hihi. Ik hoop dat jullie dit leuke receptje gaan uitproberen, want het was voor mij echt een verbazingwekkend goed gelukt maaltje.
Bereidingstijd 35 minuten
Ingrediënten:
250 gram halloumi
200 gram bloemkoolrijst (of twee keer zoveel en geen couscous)
100 gram volkoren couscous
3 oranje paprika’s
1 venkel (of bijvoorbeeld een courgette)
1 rode ui
10 radijsjes
Een bosje munt
1 el baharat
Handje rozijnen of dadels
1 tl ras el hanout
1 teen knoflook
1/2 tl cayennepeper
Extra nodig:
Grillpan of BBQ ( of evt. koekenpan)
Vergiet
5 Houten spiesjes
Leg de houten spiezen in water om te weken, zodat ze dan niet verbranden. Snijd de halloumi in blokje van 1,5 bij 1,5 cm. Een halve oranje paprika snijd je in net zulke blokjes. Dan de rode ui in grove partjes snijden en de radijsjes was je en snijdt het groen er vanaf. Rijg nu de halloumi, ui, radijs en paprika op de vijf stokje. Snijd de overgebleven ui, paprika’s en venkel in blokjes en bak in een koekenpan. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de couscous in een grote schaal en meng met de rozijnen, dadels in stukjes, ras-el-hanout, cayennepeper en baharat toe. Giet kokend water op de couscous tot de couscous een vingerkootje onder water staat. Leg een schone theedoek op de schaal en leg hierop een schaal of deksel die het geheel afdekt.
Kook de bloemkoolrijst in een minuutje gaar en giet af in een vergiet. Maak na vijf minuten de couscous los met een vork en meng dit met de bloemkoolrijst. Voeg dan de gebakken groentes toe en dek de couscous af zodat het warm blijft. Zet vervolgens de grillpan op het vuur en laat hem goed heet worden. Smeer de spiesjes slicht in met olie. Leg de halloumispiesjes op de grillpan en draai om en om. Pas dan op dat je dit voorzichtig doet, de halloumi wil nogal plakken en snel aanbranden. Snijd nog wat munt en meng dit met de couscous. Maak tot slot een sausje van 6 el Griekse yoghurt, 1 tl sriracha en een el water. Serveer alles in schaaltjes, eet smakelijk!
*De oranje paprika’s heb ik gekregen van @oranjepaprika. Een organisatie vanuit een vereniging van telers die de oranje paprika promoot. Aan een dergelijk doel (lees:gezond en natuurlijk product) wil ik mijn steentje wel bijdragen.


