halloumi frietjes
Diner vega,  Snacks

Halloumi frietjes

Vandaag houd ik het kort. Een makkelijk recept voor de borrel vanavond in de tuin of op het balkon: Halloumi frietjes. Ze zijn snel gemaakt, maar eet ze wel direct op, want dan zijn ze het lekkerst! De kaas waarvan deze frietjes zijn gemaakt is stevig genoeg om te frituren, maar vanbinnen krijg je wel een sliert kaas šŸ¤¤šŸ¤¤. Het doet mij denken aan de geitenkaasloemia’s die ik laatst maakte. Net zo makkelijk en lekker, want je hebt slechts twee ingrediĆ«nten nodig!

Vanmiddag gaan wij Maarten van der Weijden aanmoedigen, hij zwemt hier dichtbij langs! Een hele happening en hij haalt geld op voor kankeronderzoek. Doneer jij ook?

Ingrediƫnten:
250 gram Haloumi
100 gram bloem (ongeveer)
Eventueel; za’atar

Zonnebloemolie om in te bakken

Zo maak je het:
Snijd de halloumi in frietjes van ongeveer een halve cm bij een halve cm. Dep dan de kaas droog en rol door de bloem. Doe een halve liter zonnebloemolie in een steelpan en laat goed heet worden. Check vervolgens of de olie heet is door een klein stukje kaas met bloem in de olie te doen. Kleurt het bruin en bruist het? Dan is de olie warm genoeg. Bak de frietjes per 4 in de olie. Schep met een schuimspaan en laat kort uitlekken op keukenpapier.Ā 
Nu kun je de frietjes kruiden met za’atar of bijvoorbeeld zoutloze patat kruiden. Maar dat hoeft niet, want ik had ze naturel. en dat was ook heel lekker! Zalig dippen in chilisaus en sour cream!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *