Groentekrans
Diner vega

Groentekrans/ Tian de légumes

Altijd ben ik op zoek naar manieren om lekkere groentes te eten. Zo maakt ik regelmatig deze gegrilde wortels, deze gegrilde bloemkool en deze gegrilde asperges. Nu maak ik vaak ‘groentemix’ naast een stukje vlees/vis en gebakken krieltjes in schil. Met groentemix bedoelen wij hier thuis een mix van fijn gesneden courgette, paprika en aubergine. Dus een soort van ratatouille. Deze groentekrans of Tian de Légumes is een variant hierop die lekker is en krachtig serveert.

De stukjes groente snijd je allemaal evendik, dit is best een leuk werkje tijdens een online vergadering of het luisteren naar muziek. Een fijn klusje waar je niet bij na hoeft te denken. Let wel even op je vingers hè.

De aubergine heeft een beetje olie en kruiden nodig om goed gaar te worden in de oven en de andere groentes worden zonder olie prima gaar. Want niet gare aubergine wil je echt niet. Heb je dat wel eens gehad? Dan is de hele lol van aubergine eraf, jak!

Dan nu het recept van deze gegrilde groentes in een prachtige groentekrans. Want jongens dit is echt heel lekker. Zacht, romig en subtiel van smaak.

Ingrediënten Groentekrans/ Tian de légumes voor 2 pers:

1 aubergine
1 courgette
6 grote trostomaten
Italiaanse kruiden (tijm, lozemarijn en/oregano)
1 el citroensap
2 tenen knoflook, in stukjes gesneden
4 el zonnebloemolie( of olijfolie)
zwarte peper 1/2 tl zout
+ extra staafmixer ( eventueel een vijzel)

Zo maak je het:

1. Zet de oven op 180 graden. Was de groentes en snijd dan de aubergine, courgette en tomaten in evendikke plakjes van 1/2 cm.

2. Meng in een hoge kom de olie, kruiden, stukjes knoflook, flink wat zwarte peper en 1/2 tl zout. Blend met een staafmixer de olie tot een gladde knoflookolie.

3. Smeer de aubergine plakjes in met de olie en leg dan om en om de plakjes tomaat, courgette en aubergine in een ronde of vierkante ingevette ovenschaal. Totdat alle plakjes op zijn.

4. Bak de groentekrans in het midden van de oven voor één uur. Na een half uur dek je de ovenschaal met aliminiumfolie af en laat de groentes verder garen.

Lekker ite!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *