gnocchi uit de oven
Diner met vlees

Gnocchi uit de oven met paprikasaus

Goeieeeee zondag! Een dag om lekker te chillen en pepernoten te bakken zou ik zeggen. Dat ga ik tenminste vandaag doen. Leuk en lekker tijdverdrijf op deze zondag. Ik zet voor jullie voor vandaag deze ‘gnocchi uit de oven’ met paprikasaus online. Dit is mijn vriend en mijn lievelingsgerecht op dit moment. Want als ik echt moet kiezen, dan zou ik dit iedere week wel willen eten. De zoete paprikasaus past perfect bij de krokante gnocchi, de romige mozzarella en de frisse tomaten.

gnocchi met paprikasaus

Dit gnocchi gerecht is gezond, je maakt de saus zelf van hoofdzakelijk groentes en verder is het vooral veel groentes en gerookte kip. Dit gerecht kun je ook prima vegetarisch eten, dat is net zo lekker. Gnocchi is qua voedingswaarden lager in kcal dan pasta. Dus ook mooi meegenomen. Het gevoel dat je hebt tijdens het eten is puur weekend-eten. Maar echt dit gerecht kan dus prima doordeweeks.

Ik ben heel benieuwd of je dit gerecht ook gaat maken. Want ik hoop zo dat zo veel mogelijk mensen dit smakelijke gerecht gaan proberen.

Gnocchi is ook heel lekker en leuk om zelf te maken. Het recept hiervoor vind je hier: gnocchi met citroen-ricotta. Of in dit recept met ricotta gnocchi met paprikasaus. Waarin de gnocchi lekker luchtig is gemaakt met ricotta.

Maar goed dit gerecht doe je in tegenstelling door de andere recepten even 10-15 minuutjes in de oven, dit zorgt voor een nog lekkerder krokant laagje. Ja dit wil je!

Ingrediënten voor 2-3 personen gnocchi uit de oven:

400 gram verse gnocchi (koelschap)
1 courgette
1 venkel
3 zoete puntpaprika’s
1 bol mozzarella light
150 ml kookroom
2 tenen knoflook
30 gram basilicum
1 citroen
1 rode ui
150 gram gerookte kip
400 gram cherrytomaatjes
1 rode peper, zout
1 tl suiker
1 glas witte wijn


Zo maak je het:

Zet de oven op 200 gram aan. Bak 1/4 rode peper gesnipperd, een tl suiker en een gesnipperde teen knoflook met de in blokjes gesneden stukjes paprika. Bak vervolgens gaar en doe in een staafmixer met het citroensap van een halve citroen, een snuf zout, de basilicum en de kookroom. Met een staafmixer mix je dit tot een saus.

Bak nu in een andere koekenpan een teentje gesnipperde knoflook en een gesnipperd rood uitje grazig. Voeg dan de in blokjes gesneden courgette en venkel toe en bak met een glas witte wijn hierbij gaar. Dan de saus erbij gieten en even laten inkoken tot een mooie dikke saus. Bak in de eerste koekenpan ondertussen de gnocchi krokant in een el olie. Snijd de gerookte kip in stukjes en de tomaatjes halveren en de mozzarella in kleine stukjes.

Voeg de kip en tomaatjes toe aan de saus. Schep de saus met groentes in een ingevette ovenschaal, hierover gaat de gnocchi en dan de stukjes mozzarella. Doe de ovenschaal 10-15 minuten in een oven met grillstand. Totdat het krokant en goudbruin is. Eetsmakelijk!

gnocchi met paprikasaus

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *