Gnocchi met citroenricotta
Diner vega

Gnocchi met citroenricotta

Gnocchi met citroenricotta; een heerlijk fris, vega lentegerechtje! Een nieuwe favoriet van mijn vriend. 😁 Gnocchi (spreek uit als Njokkie) is een Italiaanse pastasoort, dat gemaakt wordt van aardappel, bloem en ei. Deze gnocchi had ik eerder zelf gemaakt en ingevroren en vandaag dus weer ontdooid. Ging prima! De citroenricotta maakt het gerecht lekker licht en fris. En de venkel en courgette passen hier goed bij. Als je kant en klare verse gnocchi gebruikt is dit een supersnelle doordeweekse maaltijd. De gnocchi bak je dan in 5 minuutjes krokant in laagje olie, zonder ze te koken. Maak het ook eens! 🙋🏼‍♀️

Ingrediënten gnocchi zelf maken

500 gram aardappelen
150 gram bloem
1 ei
1 tl zout

Ingrediënten Gnocchi citroenricotta (2 personen)

400 gram gnocchi
1 teen knoflook
1 Courgette
250 gram trostomaatjes
1 venkel
1 rode ui
Bosje platte peterselie, gehakt
Bosje basilicum, fijn gehakt
150 gram ricotta
1 citroen, schil en sap
Peper/zout
Parmezaanse kaas


Voor verse gnocchi: Schil en kook de aardappelen, giet af en laat droog stomen in de pan zonder een deksel. Prak de aardappelen zo fijn mogelijk (eventueel met een pureeknijper). Voeg de bloem en het ei toe en een theelepel zout. Kneed het geheel tot een deeg en rol lange slierten. Snijd met een mes kleine kussentjes van de slierten. Laat een half uur rusten.

  1. (hier beginnen als je de gnocchi niet zelf maakt)
    Snijd de courgette en venkel in blokjes en de ui en knoflook hak je fijn. Bak de ui en knoflook glazig in wat olie, voeg de courgette en venkel toe en bak gaar. Voeg een glas witte wijn of water toe om de groentes in te stoven. Als alles gaar is verwarm je de tomaatjes kort mee. 
    Meng in een schaaltje de ricotta met de citroenschil, citroensap, basilicum, peterselie, peper en zout tot een geheel. 

2. Kook de gnocchi in een pan zout water, net tegen de kook. De deegkussentjes komen boven water drijven als ze gaar zijn. Met een schuimspaan vis je de gnocchi uit het water en je doet dit bij de groentes. Als je verse gnocchi hebt gekocht kun je ze beter alleen bakken. Koken is echt niet nodig. Bakken doe je dan in een koekenpan met een klein laagje olie tot ze goudbruin zijn.

3. Meng het ricottamengsel luchtig door de groentes en gnocchi heen. Garneer met Parmezaanse kaas en eventueel gekookte asperges.

Vond je dit een lekkere recept? Wat dacht je dan van deze verrukkelijke gnocchi met paprikasaus in de oven? Mijn persoonlijke favoriet.

Lekker eten!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *