banaan chocola kokos muffins
Zoet

Glutenvrije chocola banaan kokos muffins

Op zondag bak ik graag een lekker tussendoortje voor vandaag en morgen. Mijn vriend neemt ze dan mee naar zijn werk, waar ze enorm worden gewaardeerd. Deze glutenvrije chocola banaan kokos muffins waren dan ook een dikke hit. Ze zijn luchtige en de stukjes chocola zijn smeuïg in de muffins. Zo lekker! Een duidelijke chocolade smaak en verantwoord ook nog.

Ik maakte ze weer eens van de banenen die ik die week niet had opgegeten. Wat bruine vlekjes kregen ze al, dus dan beginnen de ideeën weer te borrelen bij mij. De vorige keren maakte ik van die lekkere pannenkoekjes als ontbijt en deze bananenbrood is mijn favoriete bananenbrood recept. In alle gevallen, net als deze muffins redelijk gezond. Niet te veel suiker toegevoegd en met minder boter dan een normale cake bijvoorbeeld.

Deze muffins zijn erg makkelijk te maken. En ook leuk om bijvoorbeeld samen met kinderen te maken. Je hoeft alleen maar te prakken, de chocola in blokjes te snijden en het beslag met een lepel te mengen. Dan in de cupcakevormpjes gieten en wachten maar…

Kokosmeel is een meel dat gemaakt wordt van gedroogd kokosvlees. Deze meel absorbeert veel vocht. Daarom gebruik je een ei meer dan normaal en voeg je veel minder meel toe dan bij gewone tarwemeel. Dit scheelt in koolhydraten.

Als je dit recept met gewone bloem of amandelmeel wilt maken, dan kun je 200 gram bloem toevoegen, ipv de 30 gram kokosmeel. En je doet dan een ei minder in het beslag.

banaan muffin met kokosmeel
Die binnenkant: luchtig én smeuïg

Ingrediënten Glutenvrije chocola banaan kokos muffins, voor 8 stuks:

2 grote, rijpe banananen
3 eieren
30 gram kokosmeel
2 el zonnebloemolie
1 tl vanillepasta of extract
2 el cacao
75 gram pure chocola
1 tl bakingsoda
1 a 2 el honing (of 3 drupjes zoetstof)
2 el Kokosrasp voor de garnering

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven op 180 graden voor.

2. Prak de banaan fijn en voeg de eieren, vanillepasta, honing en zonnebloemolie toe.

3. Voeg nu het kokosmeel, cacao en bakingsoda toe aan het natte mengsel. Meng goed door met een lepel of garde, of eventueel een keukenmixer.

4. Snijd de chocola in kleine stukjes van een ongeveer een halve cm en meng door het beslag.

5. Doe de papieren cupcakevormpjesvormpjes in een muffinvorm en vul de vormjes tot onder de rand met het beslag.

6. Bak de muffins in 20 tot 25 minuten af in het midden van de over.

7. Check de muffins op gaarheid: Prik met een satéprikker in een muffin om te checken of ze gaar is. Is de prikker schoon, dan is het gaar. Nog erg plakkerig? Dan moet het er nog even in. Als je met je prikker is een stukje chocola zit moet je even opnieuw prikken, want dat is na het bakken altijd vloeibaar. Lekker ite!

Tip: houd je niet van kokos? Dan doe je geen kokosrasp op de muffins.

glutenvrije muffins
De lekkere chocola banaan muffins

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *