Uncategorized

Gingerbread mannetjes

Deze leuke koekjes zijn echt Amerikaans. Er worden hele koekhuisjes gemaakt met gingerbread. De smaak van gember komt in deze gingerbread mannetjes naar voren. En kaneel en stroop proef je ook in dit recept.

Leuk om ze te decoreren met decoreerstiften. Enorm makkelijk en een leuk werkje om te doen. En leuk voor in de kerstboom of om als cadeautje te geven aan de kerstvisite. Je kunt het glazuur natuurlijk ook zelf maken. Meng dan poedersuiker met wat water, (natuurlijk) kleurstof en eiwitpoeder met elkaar. Het is dan handig om een goed spuitmondje te gebruiken. Iets wat al op de decoreerstiften zit.

Je hebt alleen van die handige uitsteekvormjes nodig. Die kocht ik bij de Dille en Kamille, maar ook andere sites hebben ze nog te koop. En ook het kruidenmengsel kocht ik bij Dille en Kamille. Wil je de specerijen zelf samenstellen? Maak dan een mix van 2 tl gemalen gemberpoeder, 2 tl kaneel, 1 tl nootmuskaat en 1tl kruidnagel. Dan maak je naar eigen smaak de lekkerste gingerbread kruiden.

Dus ga jij deze leuke koekjes ook maken? Veel plezier alvast met het bakken en decoreren! Fijne feestdagen!

Ingrediënten ongeveer 40 gingerbread mannetjes:

300 gram zelfrijzendbakmeel
180 gram bruine suiker
180 gram schenkstroop
1 ei
120 gram ongezouten roomboter4 tl gingerbread kruiden
Halve tl zout

Zo maak je het:

1. Meng in een steelpan gesmolten boter, de suiker, stroop. Als je dit goed hebt gemengt voeg je het ei toe en meng je ook goed door.

2.Meng in een andere kom de bloem met het zout en de specerijen.

3.Nu meng je beetje bij beetje het droge deel met het natte deel. Schep steeds door totdat er weer nieuwe meel bij kan. Laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast. 

4.Rol de koekjes uit op 3 tot 4 mm dikte. Steek met een stekertje de poppetjes uit en bak op de bakplaat de poppetjes op 160 graden voor 15 minuten. 

5.Decoreer met kant-en-klaar glazuur of maak het met poedersuiker, eiwit, water en kleurstof. 

6. Eet smakelijk! Of lekker ite! 
Gingerbread mannetjes

Heb je geen uitsteekvormje? Dan kun je ook deze gemberkoekjes maken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *