Gezonde kapsalon
Diner met vlees,  Snacks

Gezonde kapsalon

Het is weekend! Hoewel ik donderdagmiddag 12:00 uur dit al kan zeggen hebben toch te meesten van jullie vandaag weekend. En was is er nou lekkerder dan een kapsalon? Voor het eerst kwam ik ermee in aanraking in het nachtleven. Hoewel ik altijd voor de broodjes kebab en later een Turkse pizza ging, waren er ook altijd diehards die voor deze nog vettere hap gingen. Niet bepaald een gezonde kapsalon dus.

Eerlijk gezegd heb ik in al die jaren mij nooit laten verleiden om een snack van 1200 kcal naar binnen te werken. Maar toch kan ik mij wel voorstellen hoe lekker het kan zijn. Eko Menu vroeg mij of eik en maaltijdbox wilde testen. En of ik deze gezonde kapsalon eens wilde maken! Ik zei natuurlijk ‘Ja’. Een verantwoorde versie van de kapsalon, maar wat bleek: ontzettend lekker!

De frietjes zijn gemaakt van aardappel en wortel en de shoarma is niet in een enorm grote hoeveelheid aanwezig. De saus is op basis van yoghurt en de kaas is weggelaten. Als je goede en verse ingrediënten gebruikt wordt ook deze kapsalon een heerlijk gerecht. Dit gerecht is helemaal met biologische producten gemaakt, want Eko Menu werkt alleen met biologische producten. Alles was ontzettend lekker, dus het is zeker een aanrader om een maaltijdbox te proberen van eko menu! Want: Gemak, vers, alles afgewogen & allemaal lekkere maaltijden gehad!

Maar hoe maak jij dit lekkere gerecht nu thuis?

Ingrediënten voor gezonde kapsalon voor 2 personen:

250 gram shoarma (varken of kip)
500 gram vastkokende aardappelen
300 gram wortel
1 rode ui
1 teen knoflook
250 gram eikenbladsla of romaine sla
100 ml yoghurt
2 el mayonaise
2 romatomaten
Olie, Peper en zout

Gezonde kapsalon
Lekker met een glaasje water met citroen

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Was de aardappels en wortel en snijd in dunne frieten. Spreid uit uit over de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en plaats 25-30 minuten boven in de oven tot de frieten goudbruin en gaar zijn. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.


3. Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook. Was de sla, laat goed uitlekken en snijd klein. Was de tomaat en snijd in dunne plakjes.


4. Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui samen met het shoarmavlees circa 5 minuten.


5. Maak een sausje van yoghurt, mayonaise en olijfolie extra vierge en pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met zout en peper.


6. Haal de frieten uit de oven en doe ze in een royale schaal (of direct op de borden). Verdeel de sla en tomaat erover, schep het shoarma-mengsel erop en maak af met de yoghurt-knoflooksaus. (recept is van Eko Menu)

Lekker ite!

Gezonde shoarma met wortel en aardappel

Vond je dit al lekker? Deze wraps met krokante kip zijn ook super lekker, maar niet ongezond.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *