gezonde Worltertaart
Zoet

Gezonde carrotcake

EALTHY CARROTCAKE
@Mandyandmore organiseerde deze maand weer de #swiepswoepswap en dat betekent dat ik uitgekozen werd om een recept van @miss.nutrition te maken! Oehh, veel healthy gerechten! Een tikkeltje buiten mijn comfordzone soms, maar dat is juist zo leuk!

Ik koos voor gezonde carrotcake, omdat ik daar warme herinneringen aan had. Ik heb jaren geleden voor het eerst worteltaart gegeten in het Kröller Müller en vond het toen heeerlijk. En van vooral die lekkere frosting 😍. Het recept bevat volkoren speltbloem, twee eieren, twee bananen, geen boter en minimaal suiker. Dus hier mag je zo nu en dan best een stukje van eten!

De toplaag verdiend wel wat suiker of honing, want anders is het een beetje zurig. En dat willen we niet met een taart. Maar ik vond het verrassend gemakkelijk om deze taart te maken. Dus probeer het ook eens!?

Ingrediënten worteltaart:

200 gram geraspte wortel
2 rijpe bananen
200gr volkorenspeltmeel
150 ml volle yoghurt
70 gram walnoten
2 eieren
80 gram dadels
3 theepels koek- en speculaaskruiden
3 theelepels kaneel
snufje zout
1 zakje bakpoeder (16gr)
1 zakje vanille suiker

Frosting:

– 200gr roomkaas light
– ongeveer 20 gram poedersuiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 1 el citroensap en rasp (vers)

Stap 1
Verwarm de over voor op 180 graden.
Rasp de wortelen en hak de walnoten fijn.  Vet dan een springvorm in of bekleed deze met bakpapier.

Stap 2
Doe de bananen, kokosmelk, eieren en de dadels in de blender tot een gladde soort smoothie. Meng vervolgens in een andere kom het speltmeel, bakpoeder, koekkruiden, snufje zout, vanillesuiker en kaneel goed door elkaar. Mix dan het bananenmengsel hier doorheen en roer vervolgens ook de wortel en 60 gram van de geplette walnoten door het beslag heen.

Stap 3
Giet het mengsel in de springvorm en bak de worteltaart vervolgens 35 minuten in het midden van de oven. Check of de taart gaar is met een mes of prikker en . De prikker moet er schoon uitkomen. Haal dan de taart eruit om af te laten koelen.

Stap 4
Als de taart helemaal aan het afkoelen is, maak je de frosting. Roer alle ingrediënten in een kom goed door elkaar. Maak vervolgens de frosting zo zoet als je zelf wilt. 


Stap 5
Tot slot verdeel je de frosting over de taart en bestrooi je het met walnoten en citroenrasp. Eet smakelijk!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *