Gevulde vijgen van de bbq
Diner met vlees,  Snacks

Gevulde vijgen van de bbq

Dit lekkere hapje is nu helemaal actueel. Op het moment is er namelijk een overvloed aan rijpe vijgen! Wie een goed groeiende vijgenboom heeft weet hoeveel vijgen je dan op het zelfde moment krijgt. Je kan hier lekkere vijgenjam van maken voor bij de borrel of bij een stukje eens of gans, maar kunt vijgen ook in een salade verwerken, op een flammkuchen doen of deze lekkere hapjes maken. Gevulde vijgen van de bbq met parmaham en geitenkaas zijn heerlijk als voorgerecht of onderdeel van een heel bbq hapjes buffet (lekker met bijvoorbeeld jalapeño poppers).

Natuurlijk kun je dit recept ook gemakkelijk in een pan, oven of grillpan maken, maar van de bbq vind ik ze het allerlekkerste. Het vlees wordt een beetje krokant en de geitenkaas smelt als het goed is of wordt zacht. De vijg wordt ook heerlijk zacht en is zoet van smaak. De combinatie van zoet en hartige vind ik altijd een voltreffer.

Dan nu over naar het simpele recept

Ingrediënten voor 4 gevulde vijgen van de bbq met parmaham:

4 vijgen
4 plakken parmaham
2 rondjes zachte geitenkaas
Balsamico-siroop (dan moet je hier aan denken)
2 handjes rucola
Eventueel wat geroosterde amandelen
Verder nodig: Keukentouw

Zo maak je het:

  1. Was de vijgen en snijd een kruis in de bovenkant van iedere vijg.
  2. De ruimte die zo ontstaat vul je op met een half rondje zachte geitenkaas.
  3. Omwikkel dan de vijg met een plak parmaham en doe hieromheen het keukentouw.
  4. Grill nu de vijgen op de bbq (160 graden deels direct en indirect) voor ongeveer 15 minuten. Check of het vlees krokant wordt, maar niet zwart.
  5. Leg de vijgen op een bord met wat rucola, besprenkel met balsamico-siroop en eventueel voor een bite wat gehakte amandelen op elke gevulde vijg.
Vijgen van de bbq

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *