Gevulde pastaschelpen
Diner met vis

Gevulde pastaschelpen

Het is geen geheim dat ik erg veel van vis houd. Jammer dat niet iedereen het lust, ik denk toch dat je het in vele gevallen moet ‘leren eten’. En dat je kunt beginnen met een beetje vis door een bepaald gerecht heen te doen. Zoals in dit geval warmgerookte zalm (zachter van smaak dan gewone gerookte zalm), samen met de neutrale ricotta in deze gevulde pastaschelpen.

Voor alle visliefhebbers is dit gerecht een echte traktatie en weer eens wat anders. Zalm is gezond en bevat veel gezonde vetten! Het is dus goed om iedere week een paar keer vis te eten.

Het leuke aan dit gerecht is dat het een simpele manier is om gevulde pasta te maken (makkelijker dan ravioli!). Je kookt eerst de pastaschelpen en vult ze dan met een zalm ricotta mengsel. De schelpen leg je vervolgens in de zelfgemaakte tomatensaus en gaar je nog even in de oven. Echt eten waar je blij van wordt, deze gevulde pastaschelpen! Maak jij ze ook?

± 45 minuten bereidingstijd. Moeilijkheidsgraad: makkelijk.

Gevulde pastaschelpen voor 2 personen:

180 gram conchiglioni (pastaschelpen, AH)
200 gram spinazie
1 courgette
1 rode ui
2 tenen knoflook
150 gram warm gerookte zalm
1 citroen
1 blik trostomaatjes
200 gram ricotta
1 blikje tomatenpuree
2 tl Italiaanse kruiden
Een glas rode wijn (kan weggelaten worden)
2 el parmezaanse kaas
Peper en zout
Optioneel: 20 gram Kappertjes

Zo maak je het:

1. Zet de oven op 180 graden. Snipper de ui en knoflook en bak aan in een koekenpan met wat olie. Snijd de courgette en bak mee in dezelfde pan. Voeg dat de tomatenpuree toe en bak een paar minuten aan (ontzuren) . Voeg de rode wijn toe en dan ook het blik trostomaatjes. Hierbij doe je de Italiaanse kruiden en de spinazie beetje bij beetje tot het helemaal in geslonken. Kook de tomatensaus nog minstens 10 minuten zachtjes door.

2. Meng de zalm en ricotta met elkaar in een kom. Voeg peper, zout en de rasp en sap van een halve citroen toe.

3. Ondertussen kook je de pastaschelpen in 10 minuten, in gezouten water, beetgaar. Giet dan af en spoel met een koude straal water onder de kraan. Nu stopt het garen.

4. Vul de pastaschelpen met het ricotta-mengsel. Schep de tomatensaus in een ingevette ovenschaal en leg hierop de pastaschelpen.

5. Schuif de pastaschotel in het midden van de oven en bak in ongeveer 10 minuten warm en een beetje goudbruin. Rasp wat parmezaanse kaas over de pasta en strooi de kappertjes eroverheen.

Lekker ite!

Wil je toch echt zelf heerlijke ravioli maken met deze ingrediënten, dan kun je dit recept maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *