gevulde aubergines
Diner met vlees

Gevulde aubergines met gehakt

Ooit maakte ik dit gerecht voor een vriendinnetje die dacht geen aubergines te lusten. Toch dit gerechtje voor gezet, en dus lust ze nu wel aubergines 😄. Dit gemakkelijke maar toch speciale gerechtje kan echt élke dag. En zo maak je dus ook morgen weer een feestje van je maaltijd met deze gevulde aubergines met gehakt.

Over feestje gesproken.. Vandaag vierden we met vriendinnen en familie de babyshower van één van onze vriendinnen. Wat een prachtige middag was dit! Voor velen van ons de eerste babyshower. De heerlijkste taartjes en hartige hapjes, thee’tjes drinken en namen raden van de toekomstige baby! Geweldig om mee te maken en zo speciaal dat er een kleine nieuwe dame in ons midden zal zijn. 🍭

Nu even terug op het recept. Het is natuurlijk weer mega easy en goed te combineren met wat aardappeltjes, rijst of couscous. Check hier het recept:

Ingrediënten voor Gevulde aubergines met gehakt voor 2 personen:

2 aubergines
250 gram rundergehakt
50 gram feta
1 paprika in blokjes
2 teentje knoflook
1 rode ui, gesnipperd
1 blikje tomatenpuree
1 tl Gemalen komijnzaad
Een tl Italiaanse kruiden
1 tl paprikapoeder
1 snufje kaneel 
Peper, zout
2 el olijfolie

Eventueel : 50 ml rode wijn

Gevulde aubergines met gehakt
De aubergines zijn hier gaar!

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de aubergines doormidden en kerf de ze in met een mesje, zodat er ruitjespatroon ontstaat.
  3. Besprenkel dit ruitjespatroon met olijfolie, peper en zout.
  4. Vervolgens doe je deze aubergines voor 20 minuten in de voorverwarmde oven, zo worden ze lekker zacht en gaar.
  5. Ondertussen fruit de ui en knoflook aan en het gehakt rul je ook in de pan. Voeg vervolgend de in blokjes gesneden paprika toe.
  6. Laat dat de tomatenpuree ontzuren op de bodem van de pan en voeg dan de rode wijn of 50 ml water toe.
  7. Dan voeg je de kruiden toe en breng je het gehaktmengsel op smaak met peper en zout.
  8. Als de aubergines gaar zijn, haal je ze uit de oven halen en een deel van het vruchtvlees uit de aubergine schep je eruit. Dit ‘vruchtvlees’ schep je door het gehaktmengsel heen.
  9. Vul de aubergines met deze lekkere vulling en maak tot slot de gevulde aubergines af met wat feta erop. Bak nu de aubergines nog even 5 minuten onder de grillstand in de oven.

    Eet smakelijk! Lekker ite!
Gevulde aubergines met gehakt
Het uithollen van de aubergine

Wist je dat aubergine ook heel lekker op de bbq zijn? Die rokerige smaak past zo goed bij het romige van de aubergine! Hier is dat recept met lekkere toppings!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *