Chocolade babka
Zoet

Gevlochten chocoladebrood met kokos

Wie van zoete broodjes houdt, vind deze kruidnotenbroodjes met Speculoos vast lekker, mijn persoonlijk favoriet. Maar dit prachtige vlechtbrood, ook wel Babka genoemd, is heerlijk gevuld met chocolade en kokos. Door suikervrije nutella te gebruiken is dit broodje niet perse gezond, maar wel eerder ietsjes minder ongezond. Lekker van smullen dus. Houd je niet van de combinatie van chocola en kokos? Laat dan de kokos weg of voeg daarvoor in plaats bijvoorbeeld pistache of hazelnoten toe. Ook erg lekker. Dit gevlochten chocoladebrood met kokos maken? Ik vertel er je alles over:

Gevlochten chocoladebrood met kokos

Je maakt dit vlechtbrood in 10 minuten, want je gebruikt kant-en-klaar pizzadeeg. Handig want het rijst mooi, waardoor je een luchtig brood krijgt. Pizzadeeg kun je ook heel goed voor zoete gerechten gebruiken, dat er eventueel wat zout in de bodem zit valt niet op, maar versterkt hoogstens de smaak van de vulling.

Hoe maak je die mooie vlecht? Het is eigenlijk niet een vlecht met drie slierten, zoals in de haren van een meisje, maar een vlecht van twee slierten, die je om elkaar heen slingert.

Gevlochten chocoladebrood met kokos

Ingrediënten voor makkelijk gevlochten chocoladebrood met kokos:


200 gram chocoladepasta (nocia, suikervrij)
1 x pizzadeeg (specifiek deze, AH)
20 tot 40 gram kokosrasp en kokossnippers

Zo maak je het: 

1. Maak het ‘blik’ open en leg het deeg op een bakplaat met bakpapier. (de tomatensaus gebruik je natuurlijk niet voor dit recept)

2. Smeer de chocoladepasta gelijkmatig over het deeg. 

3. Bestrooi het deeg met de kokosnsippers, of als je cocosrasp hebt over de chocopasta 

4. Rol het deeg op en snijd het dwars doormidden, zodat je twee lange slierten krijgt. 

5. Draai de twee slierten om elkaar heel zoals kabelspekjes. En leg het deeg in een rondje, zodat een krans ontstaat. 

6. Bak het brood in 20 tot 25 minuten op 220 graden gaar (van binnen!) en goudbuin, check dit even goed! Bestrooi met de kokosrasp. Eet smakelijk!

Gevlochten chocoladebrood met kokos

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *