gegrilde pompoen
Diner vega

Geroosterde pompoen met feta

Houd jij ook zo van pompoen? En wil je eens iets anders maken dan pompoensoep of pompoengalettes? Dan is dit een voorbeeld van een heeel lekkere bereiding van pompoen. Vaak hoor ik mensen zeggen: ”Ik vind pompoen niet lekker, want het wordt zo zacht als moes”. Maar op deze manier van bereiden blijft de pompoen lekker stevig en zelfs een beetje krokant. Geroosterde pompoen met feta en ook nog lekker vega!

Een heerlijke combinatie, zoete pompoen met die zoute feta. De specerijen komijn en kaneel geeft het gerecht zo’n lekkere warme, herfstige smaak. Dit gerecht is niet een volledig hoofdgerecht. Wij aten dit dus lekker met een gepofte aardappel erbij, met mega lekkere toppings. Én een salade. Dat receptje van de gepofte aardappel zet ik binnenkort ook online!

Deze pompoenbereiding moet je eens proberen! En koop dan bij voorkeur zo’n heel pompoentje, zodat je van die mooie grote ‘chunks’ kunt snijden. De schil laat je er lekker aan, zo blijft de pompoen extra stevig! Dit lekkere comfort food gerecht kost je ongeveer 10 minuten bereidingstijd en daarna maakt de oven het in 30 minuten voor je af.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 pompoen van 1 tot 1,5 kg
150 gram feta (of witte kaas als je geen geitenkaas lust)
1 el gemalen komijnzaad
2 tenen geperst knoflook
1 tl kaneel
peper, zeezout
2 el zonnebloemolie
Eventueel voor de garnering: peterselie

Zo maak je het:

Zet de oven op 220 graden. Was de schil goed en droog de pompoen af. Snijd de pompoen doormidden en dan in vieren. Haal de binnenkant met alle pitjes en draadjes eruit. Snijd nu smalle stroken van ieder part. Snijd goed van je af en pas op voor uitschieten! Maak dus partjes van een halve cm dik en van bijvoorbeeld 8 cm lang. De stukjes mogen lekker divers aan vormen zijn. Meng de pompoenpartjes met de zonnebloemolie, specerijen, het teentje geperste knoflook en flink wat peper en zout. Omdat pompoen zoet is, mag het wel wat zout hebben.

Doe de bakplaat voor ongeveer 30 minuten in de oven. Check na 20 minuten of de pompoen al gaar is met een vork (anders nog even 5-10 minuten extra oventijd). Als de pompoen gaar is zet je de oven in de laatste 10 minuten op de grillstand en gooi dan de feta verbrokkeld over de pompoen heen. nog even 10 minuten grillen en dan, eet smakelijk!

Gegrilde pompoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *