geroosterde kikkererwten
Snacks

Geroosterde kikkererwten

Een gezonde, hartige snack die lekker knapperig is. Even wat anders dan die chips, dat kaasplankje, die borrelnoten of een reep chocola. In januari probeer ik weer wat gezonder te eten. En ’s avonds gezellig Hapjes eten sla ik liever niet over.

Deze geroosterde kikkererwten zijn ook nog eens erg makkelijk te maken. De oven doet eigenlijk het werk. Zeker het proberen waard dus! Je moet ze wel direct opeten, want dan zijn ze het lekkerst. Dat weet ik helaas uit ervaring, want na het maken van de foto’s en het bereiden van een paar andere gerechtjes waren ze helaas al weer minder lekker en knapperig.

Sowieso handig om altijd kikkerwerten in huis te hebben! Kun je altijd hummus of deze lekkere snack maken. Het is een gezonde snack voor het weekend dat bijna voor de deur staat! Pittig, notig en lekker krokant. Leuk om eens te proberen en misschien blijf je ze wel maken…

De specerijen die ik hieronder gebruik kun je ook naar eigen smaak invullen. Maar dit vind ik de lekkerste combinatie.

Ingrediënten voor een schaaltje geroosterde kikkererwten:

1 blikje kikkererwten
1 tl gemalen komijnzaad en 1 tl knoflookpoeder
Een paar snufjes cayennepeper
1/4 tl zout
1 tl baharat (Jonnie Boer)
2 el Olijfolie

Zo maak je het:

Zet de oven aan op 200 graden. Giet de kikkererwten af en spoel met water af. Laat de kikkererwten uitlekken en dep ze dan droog. Meng de olijfolie en kruiden met de kikkererwten. Leg het geheel op een bakplaat met bakpapier. Rooster in 25-30 minuten goudbruin en krokant. Direct opeten! Mmm

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *