geroosterde bloemkool
Diner vega

Geroosterde bloemkool

Een heerlijke manier om bloemkool op een snelle manier krokant en smaakvol te bereiden. Je kent het wel: slap gekookte, doorweekte bloemkool bij de gekookte aardappels. Iets waar veel mensen van gruwen en ook ik eet zo mijn bloemkool liever niet. Deze geroosterde bloemkool is echt compleet anders van smaak.

De smaak van bloemkool proef je wel, maar de structuur is krokant van buiten, zacht van binnen. De parmezaan en olijfolie zorgt voor het krokante randje. En omdat de bloemkool in dunne plakken van ene halve cm worden gesneden zijn ze lekker snel gaar. En eigenlijk is dit recept van geroosterde bloemkool te simpel voor woorden, maar wel dé manier om gezond en lekker veel groentes te eten.

Ingrediënten geroosterde bloemkool voor twee personen:

1 kleine bloemkool
3 el lichte olijfolie of zonnebloemolie
30 gram Parmezaanse kaas
Zwarte peper

Zo maak je het:

  1. Zet de oven op 180 graden.
  2. Snijd de bloemkool in dunne plakken van niet dikker dan een halve centimeter.
  3. Bekleed een ovenschaal of bakplaat met bakpapier en leg hierop de bloemkool. Besprenkel met de olijfolie en peper. Zorg ervoor dat de bloemkool niet op elkaar ligt, maar naast elkaar. Zo wordt alles lekker gegrild.
  4. Bak de bloemkool 15 minuten in het midden van de oven.
  5. Na 15 minuten haal je de bloemkool nog even uit de oven en dan rasp je de parmezaanse kaas over alle plakken bloemkool.
  6. Bak nog 5 minuten met de grillstand van je oven aan. Haal de bloemkool pas uit de oven als de plakken bloemkool echt lekker krokant en op de meeste plekken goudbruin is. Elke oven is natuurlijk anders!

Tip: Als je koriander lekker vindt, kun je dit over de bloemkool strooien als finishing touch.

Lekker ite!

geroosterde bloemkool

Vond je dit lekker? En wil je wortels ook lekker grillen in de oven? Dit recept met bospeen valt ook erg in de smaak bij velen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *