gepofte aardappel met tonijnsalade
Diner met vis

Gepofte aardappel met tonijnsalade

Op deze maandagochtend, aan het einde van de maand juni, deel ik met jullie een BBQ recept. Dit recept kun je doordeweeks eten als maaltijd zonder je er slecht over te voelen. Toch maak je er een feestje van zo! Ben jij ook zo gek op gepofte aardappel? Ik wel!

Vaak eet ik gepofte aardappel afgetopt met kaas, bosui en een sausje van crème fraîche/frietsaus. Dat recept vind je hier. Maar deze keer had ik zin in vis en maakte een klein blikje tonijn open. Hiermee maakte ik een lekkere tonijnsalade, waarmee je de aardappel rijkelijk vult. Deze gepofte aardappel met tonijnsalade is extra lekker met een zoete maiskolf ernaast, die je ook op de bbq kunt grillen. Ik gebruik altijd de voorgekookte, want dat vind ik snel en handig.

Dit recept kun je helemaal op de bbq maken, maar ook kun je aardappel in de over (1 uur) of in de magnetron (15 minuten) doen. De maiskolf kun je ook grillen of bakken in een grillpan of koekenpan. Maar mijn voorkeur gaat zeker uit naar op de bbq bakken. Als ik snel moet, gaar ik trouwens de aardappel voor in de magnetron (optie 2) en bak hem lekker nog 10 minuten af op de bbq (verkorte versie van optie 1) voor een krokante schil. Dus doe wat jij handig en lekker vind!

Maak je dit lekkere gerecht ook eens?

Ingrediënten voor 1 gepofte aardappel met tonijnsalade:

50 gram tonijn in blik
1 gepofte aardappel
1 voorgekookte maiskolf
1 roma tomaat
1 kleine augurk
1 el roomkaas of crème fraîche
1 jalepeno peper
Handje geraspte kaas
Zonnebloemolie, peper & zout

Zo maak je het:

1. Optie1: Stop de aardappel in een stuk aluminiumfolie met een scheut olijfolie, peper en zout. Leg de aardappel met folie voor een uur op de bbq of in een oven op 200 graden.
Optie 2: Of prik gaatjes in de schil en leg de aardappel in een afgedekte magnetronschaal in de magnetron voor 10 minuten op 900 watt. Nu kun je de aardappel nog voor 10 minuten op de bbq leggen zoals bij optie 1 in aluminiumfolie, peper en zout.

2. snij de tomaat fijn en knijp uit, zodat er zo weinig mogelijk sap overblijft. Snijd de augurk in kleine stukjes. Laat het tonijn uitlekken en voeg de roomkaas, de helft van het tomaat en augurk, peper en zout toe en meng samen tot een lekkere tonijnsalade.

3. Smeer de maiskolf in met neutrale olie (of boter) en wat zout. Gril rondom goudbruin op de bbq.

4. Als de aardappel gaar is kun je er gemakkelijk met een mesje doorheen snijden. Vul de aardappel met de tonijnsalade, top af met in ringen gesneden jalepeño, tomaat, augurk en geraspte kaas. Eet met de maiskolf.

Yum!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *