Gekarameliseerde peertjes met yoghurtijs
Zoet

Gekarameliseerde peertjes met yoghurtijs

Daar ben ik weer eens. In de afgelopen jaren is het bloggen en delen van recepten wat naar de achtergrond geschoven. Zonde, jammer, maar gewoon veel minder tijd om hiermee bezig. Misschien leuk om te weten dat er in een gemiddeld recept wel 6 uren aan werk zit. Denk aan bedenken, recepten testen, inkopen doen, gerecht maken en stylen, fotograferen, foto’s selecteren en dan recept uitschrijven. En dan nog ‘even’ op mijn site plaatsen. Met alle toeters en bellen die hierbij komen kijken, zoals bijvoorbeeld een CEO verantwoorde tekst schrijven, zodat jullie mijn recept weten te vinden in google. En dat is allemaal erg leuk, maar schiet er stiekem bij in. Deze Gekarameliseerde peertjes met yoghurtijs brengt hier verandering in.

Kookworkshop

In November jl. gaf ik twee workshops over gezond koken. Deze workshop gaf ik namens fysio praktijk De Trije. En ik zocht nog een gezond en lekker dessert voor de groepen om te koken. In de tweede workshop nam ik de ijsmachine mee, waar ik zelf zo’n fan van ben. En heb de cursisten het beslag laten maken voor de yoghurtijs. Een ijs dat zo romig en lichtzoet is, perfect bij een heerlijk zoet, rijp peertje met kaneel en walnoten. Perfect in de herfst, met sinterklaas, kerst, maar ook in de zomer is yoghurtijs heerlijk met bijvoorbeeld gegrilde ananas en amaretti koekjes.

Oh, wat was dit heerlijk. Perfect romig ijs!

Lekker met honing

Yoghurtijs met honing

600 ml volle Griekse Yoghurt 100 ml volle melk
120 ml honing
100 ml slagroom

Topping:

Handje walnoten Honing
1 á 2 kruidnoten Of bijv. amaretti koekjes.

Zo maak je het:

  1. Meng de melk met de honing door
    met een staafmixer of garde goed te mengen. Check of alle honing is opgenomen door de melk. Anders kun je de melk ook een beetje opwarmen.
  2. Voeg dan de yoghurt, honing en slagroom toe. Meng dit weer goed. Zet het mengsel in de koelkast voor een half uur, of totdat het koud is.
  3. Zet de ijsmachine minimaal 10 minuten aan, zodat hij koud kan worden.
  4. Giet het ijsmengsel in de ijsmachine en laat 35 tot 45 minuten draaien totdat er een romig, stevig ijs ontstaat.
  5. Zet het ijs nog even een half uur in de vriezer en dien op met de walnoten, honing en kruidnoten. De walnoten kun je eventueel roosteren in een koekenpan met wat honing en bijvoorbeeld kaneel.

Lekker ite!

Ga jij deze Gekarameliseerde peertjes met yoghurtijs ook maken? Laat het me weten via mijn instagram!

En als je ook gek bent op baileys, dan is dit toch wel mijn lievelings ijs recept –> Baileysijs!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *