geitenkaasloempia
Snacks

Geitenkaasloempia’s

Koningsdag is zo’n dag dat je hier en daar een snackje eet en lekker kunt gaan borrelen en dansen! Op het terras eet ik dan het liefste kaasloempia’s. Of nog beter: geitenkaasloempia’s! Ook wel (geiten) kaassticks!

In de groothandel vind ik ze relatief duur, dus ik dacht; dat kan ik zelf ook! Het voordeel is dan ook nog dat je zelf je kaas kunt bepalen! En laat ik vandaag net zin in geitenkaas hebben. Ik maakte deze geitenkaasloempia’s met kaas van De molkerei. Hierin proef je de verse geitenmelk, heerlijk! Het is heel gemakkelijk om te maken en top bij de borrel! 🥂

Ingrediënten 24 geitenkaasloempia’s:

8x filodeeg plakjes
300 gram geitenkaas
50 gram platte peterselie
Peper, zout
Zonnebloemolie om in te bakken

Zo maak je het:

  1. Prak de geitenkaas fijn en meng met een flinke snuf peper, zout en de fijngesneden peterselie.
  2. Snijd het filodeeg in drieën. Pak één stukje filodeeg en maak met je handen een ‘worstje’ van het geitenkaasmengsel. Leg de geitenkaas op het filodeeg.
  3. Vouw de linker en rechterzijde naar binnen over de geitenkaas heen) en rol de loempia van boven naar beneden tot een loempia. Met een beetje water plak je de loempia dicht.

4. Zet vervolgens de zonnebloemolie in een steelpannetje op en zorg dat het goed heet is. (check dit door een klein stukje filodeeg in de olie te doen. Het moet borrelen en na een tijdje bruin worden).

5. Bak dan de loempia’s per 4 goudbruin. Anders daalt de temperatuur te veel van de olie. Laat de geitenkaasloempia’s dan uitlekken op keukenpapier en serveer ze met zoete chilisaus.

Leuk tijdens Koningsdag of gewoon een snackje tijdens een borrel bij je thuis.

Als je deze geitenkaasloempia’s eens hebt gemaakt, kun je ook wel wat meer ‘uitdaging’ aan, toch? Deze geitenkaaskrokketjes zijn nóg lekkerder, maar vergen wel wat meer voorbereiding en handelingen. Ga jij deze leuke en vooral lekkere uitdaging aan?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *