geitenkaaskroketjes
Diner vega,  Snacks

Geitenkaaskroketjes

Het is weer (bijna) weekend! En dat betekent het perfecte moment om het recept van deze heerlijke geitenkaaskroketjes met jullie te delen. Lekker om te dippen in zoete chilisaus!

Een tijdje terug was ik opzoek naar geitenkaaskroketjes in de supermarkt. Maar die waren hier in ieder geval nergens te vinden! Uit bittere noodzaak is dit gerecht dus ontstaan. 😛 Het maken was natuurlijk superleuk dus mij hoor je niet klagen.

Ik heb direct een extra voorraad vulling gemaakt en ingevroren. Dit kun je dan op een later moment laten ontdooien, paneren en frituren. Scheelt je weer wat werk en wél maximaal resultaat.

Ingrediënten voor 10-14 kroketjes

150 gram bloem
150 gram boter
300 ml melk
350 gram zachte geitenkaas
1 tl Tijm
Peper, zout
2 blaadjes gelatine
200 gram panko
3 eieren (alleen het eiwit)
100 gram bloem (voor het paneren)
1/2 liter zonnebloemolie om te frituren
Extra: steelpan

Zo maak je het:

Doe de gelatine in een schaal met water. Verwarm de boter in een steelpan en laat rustig smelten. Voeg dan de bloem toe en roer dit steeds door. Laat het zo op 3 minuten op laag vuur garen. Voeg een beetje melk toe en laat dit opnemen. Zo voeg je steeds een beetje melk toe tot alles is opgenomen. Voeg de geitenkaas en tijm toe en kijk kort mee. Dan ook de gelatine uitknijpen en door het geheel roeren tot het is opgelost. Proef de vulling en breng op smaak met peper en zout. Schenk dit in een lage schaal en zet in de koelkast. Laat dit 6 uren goed afkoelen.

paneren
Hier zie je de panko, het eiwit en de bloem

Zet een schaal bloem, een schaal eiwit en een schaal paneermeel klaar. Haal dan de vulling uit de koelkast en snijd er reepjes van 1,5 bij 3 cm van.

geitenkaaskroketjes maken
Hier zie je hoe de afgekoelde vulling eruit ziet. Dit snijd je dus in reepjes van 1,5 bij 3 cm.

Rol de stukje gekoelde vulling in de vorm van een kroketjes.

geitenkaaskroketjes maken
Zo zien de kroketjes er na het rollen uit!

Rol de vulling door de bloem, dan door het ei en dan door de panko.

Herhaal dit proces zodat je de kroketjes dubbel paneert. Zet de zonnebloemolie in de steelpan op het vuur. Als het olie heet is gooi je een stukje panko of vulling in de olie en die moet gaan bruisen en het stukje moet bruin worden. Als dit gebeurt kun je de kroketjes gaan frituren. 3/4 tegelijk. Serveer direct met zoete chilisaus of mosterd.

Je kunt de kroketjes gepaneerd afmaken en in de koelkast leggen en zodra je ze wilt serveren hoef je ze alleen nog even te frituren.

Ik eet ze ook wel eens bij de groente en aardappeltjes! dat is nog eens jezelf verwennen 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *