Gegrilde bospeen
Zo net voor kerst deel ik nog even een lekker en gemakkelijk bijgerecht met jullie. Deze gegrilde bospeen is licht zoet, maar ook zout en pittig. De mosterdzaadjes knappen in je mond. Mosterdzaad is sowieso een aanrader om in huis te hebben!
De bospeen kook ik eerst, dan marineer ik ze en grill ze dan kort in de oven. Dit voorkoken en marineren kun je dus gemakkelijk al voorbereid hebben.
Ik heb lekker vrij deze weken. Onderwijs hè?! ☺️. Even lekker bijkomen en genieten van gezelligheid.
Ingrediënten gegrild bospeen voor 2-3 personen:
500 gram bospeen
3 el olijfolie
3 snufjes cayennepeper
2 tenen knoflook
1/2 tl zout
1 tl mosterdzaad
1 tl gemalen komijn
1 el citroensap
1 el stroop
Zo maak je het:
Was de 500 gram bospeen en snijd het lof er af. Schraap de schil er vanaf en was de wortels opnieuw. Kook de wortels 8 minuten totdat ze net niet gaar zijn.
Marineer dan de wortels in 3 el olijfolie, 3 snufjes cayennepeper, 2 tenen geperst knoflook, 1/2 tl zout, 1 tl mosterdzaad, 1 tl gemalen komijn, een el citroensap en een el stroop.
Grill de wortels op een bakplaat in de oven op 200 graden voor 20 minuten. Lekker ite!
Dit recept is ook heel leuk met regenboogwortels! ?. Nog vrolijker!