Diner vega

Gegrilde asperges met miso en tahinsaus

Dit recept kwam ik tegen op instagram bij een foodblog-collega Kirsten van @kirkookt. Zij was lirisch over deze lekkere Gegrilde asperges met miso en tahinsaus. Dit moest ik dus eens proberen en heb het recept opgezocht, dat ontwikkeld is door Samuel Levi.

Ik heb het recept een beetje naar mijn hand gezet, ik kook zo de asperges voor. Omdat ik het prettig vind dat de asperges al bijna gaar zijn en dat de grill streepjes dan echt voor de smaak en kleur zijn. Toen ik de asperges namelijk zonder voorkoken op de grill legde, duurde het eindeloos lang en waren de asperges voor mijn tafelgasten toch wat té ‘beetgaar’. Dit wilde ik dus in mijn tweede keer maken voorkomen door voor te koken.

En verder gebruikt Levi Gochujang, dit hadden wij niet in de supermarkt. Dus werd et sriracha. En dat was ook heel lekker. Dit is dus de variant waarbij je alles uit de supermarkt kunt halen, wel zo makkelijk als de toko niet om de hoek ligt.

En wat vond ik ervan? Ontzettend lekker! Een hele lekkere variatie om met je witte asperges te doen. Dus echt een aanrader!

Ingrediënten voor Gegrilde asperges met miso en tahinsaus:

Marinade:
1 el sriracha
1 el miso
Tl water

Saus:
2 el tahin
1 el mirin
1 el sojasaus

En verder nodig:

300 gram geschilde asperges
1 el Zonnebloemolie
Lente-ui

Zo maak je het:


1. Zorg ervoor dat je asperges goed geschild zijn en dat je de houtige onderkant eraf hebt gesneden.
2. Kook de asperges in 5 minuten net niet gaar. Giet af en laat even uitstomen.
3. Meng de ingrediënten voor de marinade de sriracha, miso en water met elkaar. Maak ook het sausje alvast in een andere schaal: de tahin met de mirin en de sojasaus mengen.
4. Zet de grillpan op het vuur en smeer de asperges met de zonnebloemolie in. Grill om en om goudbruine grillstreepjes op de asperges. Halverwege smeer je de asperges op de grillpan in met de marinade. Bak nog even aan.
5. Leg de asperges op het bord en schep er wat lepels van de saus overheen. Snipper een bosuitje en strooi over de asperges.

Eet smakelijk!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *