gegrilde ananas
Zoet

Gegrilde ananas met kokos

Het mooie warme weer brengt weer allemaal nieuwe kookinspiratie! Zo werd er gister een bbq gepland met vriendinnen. De bedoeling was om niet zo veel vlees op de bbq te leggen, maar vooral groentes. Zo hadden we bedacht om maïskolven, gevulde champignons, dadels en halloumispiesjes te serveren. Naast de knaller van een scroppino hebben we een heerlijk avondje gehad.

Dit toetje: gegrilde ananas met kokos maakt ik op IJsland, daar had ik namelijk een mega mooie bbq tot mijn beschikking en dan wil je ook je nagerecht daarop bereiden natuurlijk!

In mijn recepten varieer ik vaak met wat voor handen is. Want in IJsland was er kokos-skyrr, maar ook lekker is kokos-ijs of kokos-slagroom bij deze ananas. De ananas blijft hetzelfde, maar kokos erbij is gewoon heel lekker. Ik geef je dus drie varianten om bij de gegrilde ananas te serveren.
Als je de recepten zonder honing maakt, maar met een andere zoetstof, dan zijn ze veganistisch.

De ingrediënten voor 6 personen:

400 gram verse ananas (het liefst heel en niet in stukjes)
200 gram bruine suiker
6 el honing of ahornsiroop
2 el kokos-rasp

Optie 1: kokos-slagroom
400 ml kokosroom volvet (minimaal 17 procent vet , bijvoorbeeld deze)
1 of 2 el honing/ahornsiroop

Optie 2: kokos-ijs
400 ml volvette kokosmelk
250 ml gecondenseerde melk
2 el Malibu

Optie 3: kokosyoghurt (ik had skyr, maar niet leverbaar in Nederland)
300 gram kokoszuivel

Bereiding gegrilde ananas:

Snijd de ananas in 6 plakken. Leg de bruine suiker in een schaal en dep de stukken ananas erin. Leg de ananas op een hete bbq en keer om als de onderkant bruin wordt. Doe een paar drupjes ahornsiroop of honing op de bovenkant van de ananas en draai nog eens om. serveer direct met het ijs, slagroom of kokosyoghurt. Maak af met de kokosraps en eventueel een snufje kaneel.

De kokos-slagroom maak je zo:
Eén blik kokosroom is genoeg voor een klein toefje per persoon. Neem twee blikken als je royaal wilt zijn. Zet het blik kokos één nacht van te voren op een koele plek in de koelkast. Schud het blik niet! De volgende dag maak je het bik open en schep je dikke, bovenste deel uit het blik, en doet het in een hoge kom. Klop de room op tot slagroom en voeg een el honing toe. Proef en bedenk dat de ananas ook redelijk zoet is. Beslis naar eigen smaak of je nog meer honing toevoegt.

Het kokos-ijs maak je zo:
Zet de kokosmelk en gecondenseerde melk goed koud. Schep het bovenste deel van de kokosmelk uit het blik en doe in een kom. Mix met een keukenmixer totdat het pieken vormt en dus stevig wordt. Voeg dan de gecondenseerde melk toe en de malibu en mix totdat het stevig is geworden. Alcohol houdt het ijs zacht en romig. houd het bij twee eetlepels, anders wordt het te zacht

Zet de bak ijs afgedekt met plastic in de vriezer. Laat minimaal 6 uren tot een nacht staan en dien de volgende dag op. Besprenkel over het ijs de kokosrasp.

gegrilde ananas

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *