Gebakken gnocchi met roomkaas
Dit recept is echt een terugkerend gerecht bij ons thuis. 1 keer in de twee weken eten wij het wel en zijn er nog lang niet op uitgegeten. Waarom zijn we zo gek op Gebakken gnocchi met roomkaas? 1. Het is snel klaar, denk aan 20 minuten maximaal. 2. Het is romig, fris en krokant. 3. prima voedzaam voor een doordeweekse maaltijd (net gezond genoeg naar mijn mening)
Variëren
Het recept is een verbastering van de snelle pasta met roomkaas . Met pappardelle of volkoren penne, het smaakt allemaal erg lekker. Oorspronkelijk zaten er ook champignons in dit recept, maar dat lust mijn vriend niet, dus dat werd hem helaas niet. Maar als jij er wel van houd, schroom niet om wat champignons mee te bakken en door de groentes te mengen. Heerlijk bij het ‘sausje’ van roomkaas.
Hier thuis houden wij heel erg van citroen, dus als jij dar ook lekker vindt, voeg dan net wel een halve citroen aan sap toe, houd je er niet van? Dan raad ik 1 el aan, maakt het room fris, maar niet te zuur.
Verder kun je in de recept afwisselen met spekblokjes(ik gebruik van magere baconreepjes, dus zonder het witte vet erin) en met gerookte kip. Dit laatste is iets beter voor je. Nog leuker is het zelf roken van je kipfilet, dat kun je hier zien hoe je dat doet.
Verder kun je nog variëren in dit recept met de tomaten: Zongedroogde tomaten zijn lekker, maar ook verse zoete tomaatjes zijn net zo lekker, maar wel wat gezonder.
Dan nu het makkelijke recept!
Ingrediënten voor gebakken gnocchi met roomkaas 2 personen:
250 gram gnocchi
1 courgette
1 grote venkel
150 gram gerookte kip of magere spekblokjes (of doe eens gek: warmgerookte zalm)
1 rode ui
2 tenen knoflook
Een kuipje roomkaas, 150 gram
Italiaanse kruiden
250 gram verse tomaatjes of 150 gram zongedroogde tomaten
1 glas witte wijn (of water)
1/2 citroen
Zonnebloemolie of neutrale olijfolie
Zo maak je het:
- Snipper de ui en knoflook fijn en bak in wat olie aan in een grote koekenpan.
- Snijd de venkel en courgette in kleine blokjes en voeg toe aan de ui en knoflook. Bak een paar minuten mee.
- Voeg dan de wijn (of water), Italiaanse kruiden en citroensap toe en laat zachtjes koken met de deksel op de pan.
- Snijd de tomaten in partjes. doe dit ook met de gerookte kip. Als je gerookte spek gebruikt, bak dit dan nu in een tweede pan krokant en haal uit de pan.
- Doe een flinke scheut olie in de tweede pan en bak hierin de gnocchi om en om krokant.
- Voeg de tomaten en gerookte kip/spekjes toe aan de groentes en dan ook het kuipje roomkaas en roer om, laat op een laag pitje warm blijven.
- Als de gnocchi lekker krokant is doe je dit over de roomkaas met groentes e.d. heen en serveer!
Lekker met parmezaanse kaas of verse kruiden.
Eet smakelijk!