Gebakken feta
Dit makkelijke vega gerecht is geïnspireerd op de Griekse saganaki, die ik 2 jaar geleden in Griekenland at. Toen werd het gemaakt met feta, zoals ik ook heb gedaan. Na wat onderzoek kwam ik erachter dat het officieel met andere Griekse kazen hoort. Dus geen gebakken feta. Maar ach, feta is hier in Nederland voor handen en het smaakt geweldig.
Maar jongens, wat een weer hebben we (gehad)! Elke dag lekker buiten eten, mij maak je hier zo blij mee! Dit receptje van gebakken feta is erg gemakkelijk, en zo maak je helemaal zelf je kaasburger. Heerlijk bij een couscoussalade. ?
Ingrediënten voor gebakken feta voor twee personen
1 Blok feta, 250 gram
50 gram Paneermeel
1 ei
Peper
50 gram Bloem
Scheut zonnebloemolie
Zo maak je het:
- Kluts met een vork het ei in een kom, doe de bloem op een bord en de paneermeel met peper op een bord.
- Dep het blok feta droog met keukenpapier en snijd door de midden. (voor twee personen)
- Haal de feta door de bloem, dan door het ei en dan door de paneermeel.
- Bak de blokken feta in een laagje zonnebloemolie in de koekenpan. Tot goudbruin aan alle zijden.
- Dien de gebakken feta direct op, lekker met een schijfje citroen en een vegetarische couscoussalde. Het recept van de couscoussalade past hier dus top bij! Lekker ite!