bietengalettes
Diner vega,  Lunch

Galettes met chioggiabieten en geitenkaas

Vandaag eten wij deze lekkere vegetarische Galettes met chioggiabieten en geitenkaas. Dit recept maakte en fotografeerde ik voor demolkerei. Een ambachtelijke, lokale geitenkaas-maker!

Een galette is een soort van Franse plaattaart. Vaak zijn galettes ook zoet, maar ik ben een echte hartige eter! Deze hartige galettes zijn net zo’n snack voor bij een soepje op een regenachtige zondag. Ik heb chioggabietjes gebruikt, want die hebben van die mooie ringen ?.

Bieten zitten vol met foliumzuur, mangaan, kalium, koper, ijzer, vezels en magnesium. Dus supergezond! Biet kun je perfect combineren met de zoute en romige smaak van geitenkaas! Ze zijn heel makkelijk de maken, lees maar:


Ingrediënten voor 4 Galettes met chioggiabieten en geitenkaas:

4 plakjes hartige taartdeeg 
2 (chioggia) bietjes, in dunne plakjes
100 gram geitenkaas
1 rode ui, in dunne ringen
Tijm
Knoflook
Olijfolie

Zo maak je de galettes met chioggiabieten en geitenkaas:

  1. Leg de hartige taartdeeg op een snijplank en vouw de randen nonchalant naar binnen, zodat er een rand ontstaat en de galette rond wordt, i.p.v. vierkant.
  2. Snijd de rauwe bieten en meng in een kom met olijfolie en een uitgeperst teentje knoflook en peper en zout.
  3. Beleg de galettes de plakjes biet en de verkruimelde geitenkaas.
  4. Doe de galettes voor 15 minuten in de oven op 200 graden.
  5. Haal de galettes uit de oven als ze een mooi goudbruin randje hebben. Bestrooi de galettes dan met wat tijm!

    Lekker ite!

Gek op bietjes? Deze lekkere bietenpesto is echt het proberen waard?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *