focaccia
Diner vega,  Lunch

Focaccia

Zo leuk om je eigen Italiaanse brood te maken! Want dit was mijn eerste keer en het is zeker voor herhaling vatbaar. Verrassend genoeg is hij goed gelukt en is het eigenlijk heel gemakkelijk om te maken. Wel moet je enige tijd verplicht in de tuin of op je balkon zitten als het deeg aan het rijzen is?. En dan het eindresultaat: veel lekkerder dan de focaccia uit de supermarkt. Eigenlijk kun je het bijna niet met elkaar vergekijken. Een luchtige binnenkant met een krokante korst vanbuiten. Het smaakt heerlijk bij bijvoorbeeld een zelfgemaakt tomatensoepje. Prima tijdsbesteding voor in je weekend toch?

Ingrediënten: 

500 gram focaccia bloem 
10 gram gist (1 zakje)
Olijfolie
10 gram zout
10 gram suiker
300 ml warm water
Takje rozemarijn
Takje salie
Rode ui
Grof zeezout

Meng de bloem, gist, suiker en zout door elkaar. Voeg het water toe en meng totdat het deeg een geheel wordt. Voeg fijngesneden stukjes salie toe en kneed het nog eens 10 minuten goed door. Zie hier je spierballen groeien! Laat nu het deeg een uur rijzen op een warme plek, in een schaal met wat olijfolie en met een theedoek eroverheen. Na een uur kneed je het deeg nog eens goed door en maak je er een groot ovalen brood van ongeveer 5 cm dik van. Druk met je duim kuiltjes in het deeg en druk naaldjes rozemarijn in de deeglap. Laat dit nog eens 45 minuten rusten op kamertemperatuur. Bestrooi het geheel met grof zeezout, ringen rode ui en eventueel kaas. Dan 15-20 minuten in de oven op 225 graden. Direct serveren! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *