flatbread sushi
Diner met vis,  Lunch,  Snacks

Flatbread sushi (naan)

Ik ben zo enthousiast over dit gerecht! De smaken passen perfect bij elkaar. Het is romig, hartig, zacht, en ook scherp van smaak. De bodem is gemaakt van slechts drie basisingrediënten en bak je in een grill- of koekenpan (of BBQ!). 🍳 De topping is ook al heel gemakkelijk. Die leg je er simpelweg op, zoals bij een pizza. Je hebt geen oven nodig, en het deeg heeft ook geen rijstijd. Klinkt als een perfect weekendgerecht toch? Zo leuk om je eigen flatbread te maken!

Ik maakte dit gerecht met de avocado’s van @eatme_nl, als de derde opdracht ‘avondeten’ voor de topmemberactie van @uitpaulineskeuken 🥑

Dit is echt een dikke aanrader, als je van de zachte smaak van warmgerookte zalm en avocado houdt en wel wat scherpte lust van de wasabimayonaise. Hier het recept;

Dit heb je nodig voor 4 fladbreads:

2 avocado’s
1 teen knoflook
300 gram zelfrijzend bakmeel
150 ml Griekse yoghurt
Olijfolie
Wasabi
2 el (Yoghurt)- mayo
Zout
200 gram warmgerookte zalm
Eventueel zwart sesamzaad (nigellazaad)

Zo maak je het;

Meng de yoghurt, bloem en een halve geprakte avocado door elkaar. Voeg een geperst teentje knoflook toe en een tl zout.
Kneed de ingrediënten tot een deeg en rol tot een langwerpige slurf. Snijd in vijf gelijke stukken en bestuif de stukken deeg met bloem. Rol het stukje deeg zo plat mogelijk uit met een deegroller of wijnfles.

Zet de grillpan aan en laat goed heet worden. Strijk het deeg in met olijfolie en leg in de pan. Bestrijd nu de bovenkant ook met olijfolie en een beetje zeezout. Keer het platbrood om als je ziet dat er bruine streepjes aan de onderkant zijn ontstaan. De andere kant gril je ook. Serveer de broodjes direct. Meng dan de mayo en wasabi naar smaak met elkaar. Ik houdt van heel scherp, maar kijk wat je zelf lekker vindt. Beleg tot slot de fladbread met de zalm, plakjes avocado, lepeltjes wasabimayo en wat sesamzaad. Eet smakelijk! 🥂

2 reacties

  • Joyce

    Hebben vandaag de fleatbreads klaar gemaakt en op een pizzasteen op de kamado gebakken.
    Heel goed gelukt, het was heerlijk😋
    Bedankt, ga dit zeker vaker maken.

    • Corien

      Hallo Joyce,

      Wat leuk om te horen! Zo breng je mij ook weer op een idee om die lekkere flatbreads op de kamado te bereiden.

      Bedankt voor je bericht!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *