flammkuchen met zalm en geitenkaas
Diner met vis,  Snacks

Flammkuchen met zalm en geitenkaas

Flammkuchen ben ik zo gek op! Maar dat wist je misschien, als je op mijn instagrampagina hebt gekeken. De flammkuchen is zo veelzijdig. Hartig, zoet, met fruit, met vlees, vijgen en allerlei kaassoorten. Flammkuchen is een echte veelzijdige topper! Flammkuchen met zalm en geitenkaas is op dit moment mijn favoriet.

Deze flammkuchen ontstond toen ik pizza’s had gemaakt met zalm en geitenkaas. Het was niet zo lekker weer als verwacht, dus de bbq met pizzasteen ging niet aan. Ik had nog flammkuchendeeg in de koelkast liggen en maakte het met dezelfde ingrediënten, deze heerlijke flammkuchen!

Je kunt het als avondeten serveren, dan heb je er met z’n tweeën meer dan genoeg aan. Maar hij doet het ook geweldig op een borrel of verjaardag als warm hapje met een glaasje witte wijn. Het is zo’n typisch makkelijk weekendgerecht voor als je niet te lang in de keuken wilt staan, maar wel heel lekker wilt eten! De saus maak je lekker naar eigen smaak en de krokante kappertjes zorgen voor een lekker krokantje.

Maak jij hem dit weekend ook?

Ingrediënten voor een Flammkuchen met zalm en geitenkaas, diner voor 2 personen:

150 gram zalm (rauw, niet gerookt)
1x tante fanny deeg
1/2 Courgette
10 gram kappertjes
1/2 citroen
100 gram zachte geitenkaas
200 gram passata
1 sjalot
2 tl gedroogde dille
1 teen knoflook Peper en zout

Flammkuchen met zalm en geitenkaas

Zo maak je het:

1. Zet de oven aan op 200 graden.

2. Snipper het uitje en een teen knoflook en bak in wat olie aan. Voeg de passata toe en breng op smaak met peper, zout en een tl dille. Kook de saus 10 minuten door. Als de saus te droog wordt, voeg je wat water toe.

3. Rol het flammkuchendeeg uit op een bakplaat en bak 5 minuten in de oven.

Flammkuchen met zalm en geitenkaas

4. Snijd de de zalm in ongeveer 16 blokjes. Snijd de courgette in dunne plakjes. Haal de flammkuchen uit de oven en verdeel de saus over de bodem. Leg de courgette, zalm en geitenkaas op de tomatensaus en bak nu de flammkuchen nog eens 5-7 minuten af.

5. Ondertussen: knijp de kappertjes uit, zodat ze droog worden. Bak in een laagje olie in een koekenpan de kappertjes een paar minuten krokant en haal dan uit de pan en laat uitlekken.

6. De flammkuchen maak je af met de krokante kappertjes, citroensap en wat dille.

Flammkuchen met zalm en geitenkaas
Verrukkelijk, met die zelfgemaakte saus!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *