Flammkuchen met vijgen
Diner vega,  Uncategorized

Flammkuchen met Vijgen en feta

Terwijl half Nederland (Oke, ik overdrijf) deze week richting wintersport gaat, gaan wij lekker een paar dagen naar de zon. Want daar heb ik toch een zin in! Deze flammkuchen met Vijgen en feta brengt mij alvast in zomerse sferen!

Flammkuchen is zo’n lekkere snack voor de wintersport, denk ik haha. Ik ben nog nooit op wintersport geweest, maar in de zomermaanden heb ik Oostenrijk meerdere malen bezocht. Toen heb ik de lekkerste flammkuchen gegeten, maar ook tarte flambée, zoals ze het in de Franse Alpen noemen. De klassieke flammkuchem met ui en spek is heerlijk. Maar variëren is natuurlijk altijd leuk! Een vorig recept was met parmaham en feta, deze keer een flammkuchen met vijgen, feta en stroop: mijn favoriet op dit moment! Ik serveerde hem op mijn verjaardag en het ging er er-rug goed in!

Het zoete van de vijg en stroop is natuurlijk heerlijk met de zilte feta. Probeer jij deze variant ook eens?

Zo maak je flammkuchen met vijgen:

200 ml creme fraiche
2x flammkuchendeeg*
Schenkstroop
100 gram feta
4 vijgen
Zwarte peper

*Ik gebruik die van Tante Fanny, die koop ik bij de groothandel, ook bij Jumbo en Appie te koop (nospon)

Zo maakt u het:

Zet de oven aan op 220 graden. Leg de twee plakken flammkuchedeeg op een bakplaat met bakpapier. Meng de crème fraiche met zwarte peper en smeer dit dunnetjes over het deeg. Snijd de vijgen in dunne plakjes en leg verdeeld over de crème fraîche. Verbrokkel de feta hier vervolgens ook overheen en schenk een beetje stroop over de dadels.

Bak de flammkuchen dan af in 5-10 minuten goudbruin en gaar. Maak af met een scheutje olijfolie, zwarte peper en eventueel wat rucola.

Lekker ite!

Flammkuchen met vijgen
Op links de traditionele flammkuchen (met feta toegevoegd!) en op rechts flammkuchen met vijgen. Lekkeerrr

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *