flammkuchen met parmaham
Diner met vlees

Flammkuchen met parmaham en feta

Yess, het is weer weekend! Na een lekkere werkweek, heb ik ook heus niet altijd zin om uitgebreid te koken. Vaak wordt het een snelle pasta, een soepje, stokbrood of zo’n lekkere flammkuchen met bijvoorbeeld parmaham en feta. Ik heb nog veel meer lekkere varianten. Zo ook die met peer en geitenkaas, mijn persoonlijke favoriet naast die met vijgen. Deze recepten komen binnenkort ook online!

Maar echt, voor dat ik begin op te scheppen over andere varianten, deze flammkuchen met parmaham en feta is ook minstens zo lekker! Parmaham en feta zijn twee van mijn lieveling ingrediënten. Feta, een kaas die bijna niet lekkerder kan. En parmaham, zon lekkere hartige, Unami smaak. Flammkuchen is zo gemakkelijk en vooral als je een kant-en-klaar deeg als ik heb gebruikt. Dit deeg is zo lekker dun en knapperig en ja, soms dient gemak de mens. Ongetwijfeld zal zelfgemaakte flammkuchendeeg heel erg lekker zijn, maar nee. Soms niet.

Een flammkuchen beleg je trouwens niet dik, zeker niet met dit soort relatief zoute ingrediënten. Dus lekker dun, knapperig en subtiel van smaak. Genieten met een wijntje erbij!

Dan nu hoe je dit snelle, lekkere maal in elkaar flanst:

Ingrediënten flammkuchen met parmaham en feta voor 2 personen:

200 ml creme fraiche
2x flammkuchendeeg*
1 rode paprika
100 gram feta
6 pakjes parmaham
Zwarte peper

*Ik gebruik die van Tante Fanny, die koop ik bij de groothandel, ook bij Jumbo en Appie te koop (nospon)

Zo maakt u het:

Zet de oven aan op 220 graden. Leg de twee plakken flammkuchedeeg op een bakplaat met bakpapier. Meng de crème fraiche met zwarte peper en smeer dit dunnetjes over het deeg. Snijd 2/3 van de paprika in dunne reepjes en verspreid over de flammkuchen. Verbrokkel de feta hier vervolgens ook over heen en dan ook de plakken parmaham (je kunt er ook voor kiezen om na het bakken de parmaham erop te leggen). Bak in 5-10 minuten goudbruin en gaar. Maak af met een scheutje olijfolie, zwarte peper en eventueel wat rucola. Lekker ite!

flammkuchen met parmaham en feta

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *