Feta saganaki met bacon en honing
Diner met vlees,  Lunch,  Snacks

Feta saganaki met bacon en honing

Dit gerecht aten mijn vriend en ik op Samos, toen wij daar afgelopen zomer samos op het strand zaten te eten. Hoe lekker was dit: we hebben het 3x besteld, van de drie keer dat we bij dit restaurant waren. Dus maakte ik Feta saganaki met bacon en honing thuis na en proefden we weer een beetje die mooie avonden op het strand van Samos.

Het is zo simpel, en dat is extra fijn: veel smaak (zoet, zout, notig). Naast smaak is het ook een combi van texturen: zacht smeltende kaas, krokant bacon, krokante sesam zaadjes en stroperige honing een paar ingrediënten en in 15 minuten een top voorgerecht klaar. . Ik zal je uitleggen hoe je dat doet:

Liever ook een feta variant? Dan maak je hem gewoon zo, met nog wat extra honing en sesamzaad.

Ingrediënten voor 1 Feta saganaki met bacon en honing (voorgerecht voor 2 tot 4 personen):

1 blok feta van 200 gram
6 plakken bacon, dik gesneden
Honing
1 tl sesamzaad
50 gram bloem

Voor erbij: stokbrood

Zo maak je het:

  1. Leg de bloem in een plat bord. Dep de feta een beetje droog met keukenpapier en dompel rondom in de bloem.
  2. Bak eerst de bacon krokant in wat olie.
  3. In deze olie en bakvet van de bacon bak je de feta goudbruin en krokant aan alle zijdes. Halverwege strooi je over de feta het sesamzaad.
  4. Als alle kanten mooi goudbruin zijn doe je een paar eetlepels honing over de feta en bak je dit kort nog mee, draai de feta nog eens om in de pan en laat bakken. Verwarm de bacon weer even mee.
  5. Serveer de feta met extra honing eroverheen, de warme bacon en met stukjes stokbrood ernaast. Lekker smeren en combineren!
Feta saganaki

Weet je wat wij daar op Samos ook zo graag aten? Deze garnalen met feta en ouzo. Dit is onweerstaanbaar lekker!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *