Eton mess met mango en passievrucht
Zoet

Eton mess met mango en passievrucht

De lekkerste gerechten ontstaat soms per toeval, of omdat een ander gerecht anders uitvalt dan gepland. Deze Eton mess met mango en passievrucht was zo’n gevalletje toeval. Ik had merengue gemaakt voor een dessertidee: pavlova monchoutaart. Maar de combinatie vond ik niet ‘amazing’. En dus had ik heel wat merengues over gehouden…

In mijn koelkast lag een mooie eetrijpe mango en passievruchten. Iets wat ik normaal niet zo vaak in toetjes verwerk. Ik ben meer van de Baileys-ijs, ijs met maltezers en karamel of deze pavlova met aardbeien. Al tijden stond op mijn To-Cook lijstje Eton Mess met aardbeien. Eton Mess is een Brits dessert met laagjes merengue, room en fruit. En toen bedacht ik mij dat dit hét moment was om lekker Eton Mess te maken. Maar dan met frisse smaken van passievrucht en mango. En wat blijkt: die frisse smaken heffen het zoete van de merengue goed op en daardoor wordt het een heelrijk fris en toch romig toetje. Mega lekker, ik kon niet stoppen met eten, haha.

De volgende dag deze toetjes geserveerd aan familie en ook die waren blij verrast. Het was het allerlekkerste van de hele maaltijd. Dit moest dus op mijn kookblog komen!

Ik heb onderaan het recept nog even tips voor je gezet hoe je relaxed tijdens kerst dit recept maakt. Zonder stress, gewoon zoveel mogelijk voorbereid. Lees je mee? Ik ben heel benieuwd of jij die passievrucht ook fantastisch vind in dit nagerecht.

Eton mess met mango en passievrucht

Ingrediënten Eton mess met mango en passievrucht voor 5 personen:

Voor de merengue (je kan ze ook 150 gram merengue kant-en-klaar kopen)
75 gram witte bastard suiker
3 eieren
1/2 citroen of 1 limoen
2 tl maïzena

Voor de verdere vulling:
400 gram mango
2 passievruchten
300 ml slagroom
100 gram roomkaas
1x klopfix
3 el suiker

Zo maak je het:

1. Als je de merengue zelf maakt, scheid je het eiwit van het eigeel en doet alle eiwit in een brandschone grote kom.

2. Klop de eiwitten stijf tot pieken en voeg dan beetje bij beetje de suiker en maizena toe. Nu gaat het opgeklopte mengsel glanzen. Voeg als laatste het sap en de schil van een halve citroen toe en meng met een spatel.

3. Schep je hoopjes van het schuim op een bakplaat met bakpapier. Bak in een oven op 150 graden de merengue in een uur. Zet dan de oven uit en de deur op een kier. Zo droogt de merengue verder. Dit kun je wel 3 dagen vantevoren maken, mits je de merengue in een luchtdichte bak bewaard.

4. Klop slagroom met de klopfix op tot het stevig is. Voeg de roomkaas toe en klop opnieuw op. Voeg 3 el suiker toe en proef of het zo lichtzoet is. Het mag niet zuur proeven, maar moet ook niet te zoet worden.

5. Halveer de passievrucht. Snijd de mango in kleine blokjes en doe onderin de glaasjes. Hieroverheen verbrokkel je wat merengue, dan een flinke lepel slagroommengsel, dan weer mango, een tl passievrucht, merengue verbrokkeld, 2 el slagroom, dan weer fruit, toefje slagroom en een tl passievrucht en een paar blokjes mango

Smullen!

Ps. Dit dessert kun je helemaal klaarzetten in de koelkast. De mango al in blokje sneden en in de koelkast. Paar uur van tevoren de slagroom opgeklopt en in de koelkast gezet (met de klopfix) . De merengue bewaar je dus in een luchtdichte bak en kun je een aantal dagen vantevoren maken. Op het moment zelf dus alleen de laagjes maken. Een leuk werkje dat je in 5 tot 10 minuten hebt gedaan!

Eton mess met mango en passievrucht

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *