Dulce de leche
Zoet

Dulce de leche maken

Dit goedje is romig en zijdezacht met de smaak van karamel. Dulce de leche komt oorspronkelijk uit Argentinië, waar het in de lekkerste gerechten wordt verwerkt. Het is simpel te maken, maar je moet er wel even te tijd voor hebben.

Wat heb je nodig:

1 blik gecondenseerde melk
Een grote 2-liter pan met water
Eventueel een bord
Een tang

Zo maak je het:

1. Breng het water aan de kook en zet het potje (of meerdere tegelijk!) op de bodem van de pan. Het potje mag niet boven komen drijven, dus eventueel leg je er een bord op. Laat de pan met water, met hierin de gecondenseerde melk 2 tot 3 uren zacht koken.

2. Als je de gecondenseerde melk 2 uren laat koken is hij nog licht van kleur, maar vanaf 3 uren koken is de ‘pasta’ mooi goudbruin. Dan kun je het blikje uit het water halen met een tang en een paar uren laten afkoelen. Het is dus handig om dit een dag vantevoren te doen.

3. Als je het blikje openmaakt zie je de heerlijke, goudbruine dulche de leche.

Je kunt de dulce de leche echt in van alles verwerken. Wat dacht je van een (bannofee)taart? In koekjes? Over het ijs? Of in deze te gekke brownies?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *