Zoet

Drie kleuren fruitijsjes

Poeh, wat is het warm vandaag. Morgen wordt het nog warmer, dus dat vraagt om ijsjes! Zelf ben ik gék op perenijsjes. Nog lekkerder vind ik die dan een raket. Hoewel raketten er wel heel leuk uitzien, de smaken zijn niet helemaal mijn ding. Nu kreeg ik een slimme tip van een collega dat de ijsjes-vormpjes van de HEMA er weer zijn. Op Texel had ik zelf al bijna deze ijsjes-maak-bakjes gekocht, maar toen hield ik mij in. Toen zij een recept aan me gaf wist ik genoeg. Ik wil ook zelf gezonde en lekkere ijsjes maken! Het werden deze drie kleuren fruitijsjes!

Ik gebruik een beetje kefir, want dat had ik nog, maar je kunt ook met water of bijvoorbeeld optimel of Griekse yoghurt het fruit aanlengen. Belangrijk is dat je kleurrijk fruit koopt. Zowel diepvries, ontdooit, als vers fruit kan. En dat je dit fruit met een staafmixer en een beetje vocht pureert. Simpel hê?

Ik maakte deze keer ijsjes met framboos, blauwe bes en mango. Allemaal licht gezoet met de toevoeging van een rijpe banaan. Dat laatste haalt de fruitsmaak helemaal naar boven en is echt aan te raden!

Verder heb ik bij het mango deel wat kurkumma toegevoegd voor de kleur en als ik @Ingridwassenaar mag geloven werkt kurkuma ontstekingsremmend, dus wie doet je wat!

Zo, aan de slag en lekker smikkelen!

Ingrediënten drie kleuren fruitijsjes (6 stuks):

50 gram blauwe bessen

50 gram frambozen

1 banaan

100 gram mango

75 ml kefir of andere zuivel/water

Zo maak je het:

Drie kleuren fruitijsjes
  1. Doe de drie fruitsoorten (blauwe bes, mango framboos) in drie verschillende hoge kommen.
  2. Doe bij elke fruitsoorten een paar eetlepels kefir/yoghurt.
  3. Voeg dan geprakte banaan toe, verdeeld over de schalen.
  4. Voeg eventueel een snufje kurkuma toe aan het mango-papje.
  5. Schenk nu eerst de mango in de ijsbakjes, dan de blauwe bes en dan de framboos.
  6. Zet minimaal 6 uren in de vriezer en geniet!
Drie kleuren fruitijsjes

Vind je dit al lekker? Wat dacht je van een ijsbowl, gemaakt met banaan uit de vriezer. Makkelijk en komt nog meer in de buurt van roomijs. Mmm!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *