
Dadels met spek
Deze dadels met geitenkaas en spek zijn makkelijke, warme hapjes en vallen bij feestjes altijd in de smaak. En het is ook één van mijn favoriete borrelhapjes! De smaak van zout en zoet zorgen voor een ware smaakbom in je mond. Daar hoef je geen enorme dadel-liefhebber voor te zijn. Misschien ken je het al wel, maar dan herinner ik je in ieder geval even aan dit lekkere hapje voor de feestdagen. Ook lekker op de gourmet!
Gebruik bij voorkeur lekkere grote, zachte dadels, bijvoorbeeld medjoul dadel. Dit is een dadel met veel smaak en lekker groot!
Dadels zijn vers erg gezond door de vezels, mineralen en antooxidanten. Wel bevatten ze veel suiker, dus dat deel is niet gezond aan de dadel. Zeker als dadels gedroogd zijn, zijn ze nog veel zoeter. Soms zelfs door een suikerlaag die er omheen zit. Probeer dadels de vinden zonder die dikke, harde suikerlaag. Die voegt voor dit recept namelijk niets op qua smaak, wel veel meer suikers.
Maak jij ze ook eens? Het is zo gemakkelijk! Maar wel maximaal resultaat.
Nodig voor 16 dadels met spek:
16 medjoul dadels
250 gram geitenkaas of roomkaas
16 plakjes dun gesneden ontbijtspek
Zo maak je de dadels in spek:
1. Snijd de (medjoul)dadel in de lengte open te snijden en de pit te verwijderen.
2. Vervolgens vul je de binnenkant van de dadel met zachte geitenkaas of roomkaas.
3. Een lange plak dungesneden spek drapeer je om de dadel heen, zodat er geen geitenkaas uit kan smelten.
4. Bak de dadels in een koekenpan of gourmet-pannetje bruin of ongeveer 8 minuten in een oven op 200 graden. Totdat het spek een lekker krokant randje heeft!
Lekker serveren met andere borrelhapjes zoals de samosa’s. Genieten!
Laat je mij weten of je deze lekkere snack hebt gemaakt? Dat zou ik erg leuk vinden!

