Curry- pompoensoep met wortel
Diner vega

Curry- pompoensoep met wortel

Soep vind ik altijd een heerlijke manier om veel groentes en dus vitamines binnen te krijgen. Lekker warm en veel smaak en vegetarisch. Met een broodje, zoals dit leuke breekbrood is je soepje helemaal af. Al vind ik pesto niet zo lekker proeven bij deze Aziatisch georiënteerde soep. Je zou dan beter dit brood kunnen maken met koriander en heel veel knoflook bijvoorbeeld, bij deze Curry- pompoensoep met wortel.

Deze soep is lekker als lunch of zondags bijvoorbeeld als diner. Een prima soepje qua smaak. Je moet zelf goed proeven of je soep helemaal op smaak is en of hij nog wat meer pit mag hebben. Of dat je hem nog wat zout mag geven.
Je maakt deze soep helemaal zelf en zo weet je ook goed wat er allemaal in zit. Zo weet je ook dat er bijvoorbeeld toch toegevoegde suikers in de soep zitten. In dit recept ga ik er vanuit dat je de groentes in zijn geheel koopt, maar als je echt makkelijk wilt kun je de pompoen bijvoorbeeld in blokjes kopen.

Maak je dit lekkere soepje ook eens?

Curry- pompoensoep met wortel

Ingrediënten Curry- pompoensoep met wortel voor 2 personen:

600 gram pompoen
300 gram wortel
1 groentenbouillon blokje
1 el Thaise currypoeder
10 gram koriander of peterselie
2 cm gember
1 rode ui
2 tenen knoflook
200 ml kokosmelk
1/2 limoen
1 liter water

Eventueel extra: gemalen komijnzaad als je dit net als ik heel lekker vindt of chilivlokken voor meer pit.

Zo maak je het:

1. Was de pompoen en wortel en snijd in blokjes.

2. Snipper de ui, gember en knoflook en bak dit aan in een soeppan met wat olie. Bak op zacht vuur glazig.

3.Voeg de currypoeder toe en bak in de olie aan in de pan. Zo komen de smaken en geuren vrij.

4. Voeg de pompoen en wortel toe en bak even aan.

5. Doe een liter water en het bouillonblokje bij de groentes en laat dit 15 tot 20 minuten zachtjes koken.

6. Snijd de steeltjes van de koriander of peterselie fijn en voeg toe aan de soep. Mix met een staafmixer het geheel tot een zalvige soep.

7. Het sap van een halve limoen en de helft van het kokosmelk voeg je nu toe.

8. Proef de soep. Is het pittig genoeg? Heeft het genoeg curry smaak? Anders voeg je nog wat extra currypoeder toe. Zelf voegde ik nog een snufje zout toe. Proef dus of jij het zo lekker vindt.

9. Serveer in een kom de soep met wat verse koriander of peterselie en drizzle wat kokosmelk over de soep heen. Voor de liefhebber van pittig doe je nog wat chilivlokken op de soep.

Ps. De limoenplakjes in de soep zijn ter decoratie.

Lekker ite!

Curry- pompoensoep met wortel

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *