Curry madras
Zo doordeweeks probeer ik weer wat gezond te eten, om het (overmatig) genieten in het weekend en van de afgelopen zomer te compenseren. Ik maak dan vaak gerechten met veel groentes en bijvoorbeeld kipfilet. Deze curry madras is een gezonde, voedzame maaltijd en echt heel lekker! En ook ook nog eens binnen een half uur klaar. Precies zoals ik doordeweeks graag heb.
Vele supermarkten hebben verspakketten. Zo ook de Albert Heijn met oa. zijn curry madras. Ik vond het zo gemakkelijk dat je zo bijna alle ingrediënten in één handomdraai pakt. En lekker dat ik dit gerecht vond! Nu heb ik gister bedacht om dit gerecht eens zonder dit verspakket te maken. In heb ze gemaakt met Jonny Boer kruiden – Curry madras (nospon). Het voordeel van dit kruidenmengsel is dat het geen toegevoegd zout bevat. In tegenstelling tot vele kruidenmengsel die wel 50% zout bevatten. Dus dan weet je precies wat er in je eten zit en kun je het naar eigen idee op smaak brengen. En lekker dat het was! Aanrader!
Ingrediënten voor curry madras voor 4 personen:
4 el curry madras (Jonny Boer)
2 el garam masala (jonny Boer)
300 gram kipfilet
330 gram sperziebonen
350 gram zilvervliesrijst
1 kleine bloemkool
4 tomaten
200 ml kokosmelk
1 rode paprika
2 tenen knoflook
1 rode ui
1 limoen of 2 el witte wijnazijn
Peper, zout
Zo maak je het:
Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking en giet dan af. Laat de rijst nastomen in de pan met deksel erop. Ondertussen snijd je de kipfilet in blokjes en marineer ze in 1 el curry madras kruiden, 1 el garam masala, een geperst teentje knoflook, peper, snufje zout en 1 el zonnebloemolie.
Snijd de rode ui fijn, het teentje knoflook fijn, de tomaten grof, de bloemkool in kleine roosjes, de sperziebonen punten, de paprika in kleine blokjes. Bak de kipfilet in een koekenpan gaar en haal uit de pan. Vervolgens bak je in wat olie de ui, knoflook licht aan en voeg twee el curry madras toe en 1 el garam masala en bak dit nog even een paar minuten aan. Voeg dan de bloemkool en paprika toe en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout.
Ondertussen kook je de boontjes in een kookpan. Voeg aan de bloemkool en paprika de tomaten, kokosmelk en de limoensap toe. Kook dit 10 minuutjes door. Als de saus te droog wordt voeg je 100 ml water toe. Check of de boontjes gaar zijn en giet dan af. Serveer de boontjes, curry madras en rijst apart. Eet smakelijk!
Variatietips: i.p.v boontjes kunt je ook een prei door de curry heen doen. Voeg dit dan toe samen met de paprika.
Rode puntpaprika’s zijn ook erg lekker in dit gerecht.
Als je het gerecht wat pittiger wilt kun je rode peper toevoegen bij het bakken van de ui. Ben je gek op de smaak van komijn? Dan kun je een tl komijnzaadjes toevoegen tijdens het aanbakken van de specerijen.