rode uien chutney alchoholvrij
Diner vega

Crostini’s met blauwe kaas en rode uien chutney

Een lekker hapje met de feestdagen, goed te combineren met deze crostini’s met gerookte ganzenborst en rode uienchutney. Vooral als je gasten hebt die geen (rood)vlees eten is dit een leuk vega en zwangerproof recept. Deze Crostini’s met blauwe kaas en rode uien chutney zijn makkelijk, maar een echte smaakbeleving. Perfect als hapje bij een feestje of als voorafje/amuse tijdens een diner met de feestdagen. De smaken zijn eerder winters, zeker als je het combineert met de ganzenborst hapjes.

De rode uienchutney kun je na dit hapje nog eindeloos vaak gebruiken, ook op een broodje met oude kaas of op een kaasplankje is dit fanatstisch. Of wat dacht je van leverpate met rode uienchutney? Ook een goeie match! Dus ik raad je aan direct veel te maken, misschien wel 2 of drie dubbel het recept. Je kan het namelijk ook invriezen en lang in de koelkast bewaren vanwege het veel suiker dat erin zit. Dan nu de manier van maken!

Ingrediënten voor de Rode uienchutney:

400 gram rode ui
100 ml rode wijn (eventueel alchoholvrij)
100 gram (bruine) suiker
4 el rode wijn azijn
Peper en zout

Ingrediënten voor de rest:

Half stokbrood, eventueel oud
100 gram Blauwaderkaas zoals: Bleu d’Avergne of blue stilton
Olijfolie
Teentje knoflook

Zo maak je het:

1. Maak minimaal 1,5 uur van te voren de rode uienchutney, je kunt het ook meerdere dagen van tevoren maken. Snijd de rode ui in dunne ringen. Bak in een pan met dikke bodem aan in een tl olie. Bak 5 minuten oo zacht vuur en met de suiker er al bij.

2. Voeg nu de rode wijn, azijn en 50 ml water toe. Laat dit 3 kwartier op een zacht vuur zacht en gaar koken. Breng de uien op smaak met peper en zout.

3. Check of de uien gaar zijn. Zorg ervoor dat het vocht ingekookt is. De uien moeten zacht en vooral zoet zijn. Dit kan ongeveer eenhalf uur tot anderhalve uur duren.

4. Pers de teen knoflook uit en meng met 100 ml olijfolie en peper en zout. Smeer de plakjes stokbrood met een kwastje in met de olijfolie en gril in een hete koekenpan of grillpan om en om goudbruin.

5. Snijd de blauwe kaas in mooi plakjes die op de crostini’s passen. (iets groter dan het stokbrood)

6. Leg op ieder stukje stokbrood een stukje blauwaderkaas en een tl rode uienchutney. Eventueel een beetje olijfolie erop en een plukje rozemarijn voor de sier en je kan de crostini’s serveren!

Rode uienchutney zonder alchohol

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *