Courgetti bolognese
Het is weer maandag! na een weekend met genoeg lekkers mag het wel weer wat gezonder. Wat minder vet en koolhydraten en vegetarisch. Dit gerecht is lekker licht verteerbaar en toch voedzaam. Fris voor een warme dag, maar het kan ook prima als maaltje in de winter!
In dit gerecht heb ik een deel volkoren spaghetti genomen, omdat ik alleen courgetti niet stevig genoeg vind. De bolognesesaus heb ik lekker rijk en kruidig gemaakt. Dat er geen vlees in zit heb je niet eens door. De zachte, romige geitenkaas maakt het helemaal af. Probeer ook maar eens!
Ingrediënten 2 personen:
400 gram courgetti
100 gram spaghetti volkoren
300 gram passata
100 gram zachte geitenkaas
1 Blikje tomatenpuree
3 tomaten, in blokjes gesneden
1 venkel (of twee wortels)
2 laurierbladen
2 tenen knoflook
1 rode ui
Een scheut rode wijn
Snufje Kaneel
1 tl Gemalen komijn
1 el Tijm/Italiaanse kruiden
1/2 el stroop of suiker
1/2 bouillonblokje (rund of groente)
100 gram zachte geitenkaas
Zwarte peper
Tip: heb je een kontje Parmezaanse kaas over? Laat die meetrekken in de saus.
Zo maak je het:
Snipper de ui en knoflook en bak kort aan. Snijd de venkel in blokjes en voeg toe aan de ui. Voeg het blokje tomatenpuree toe en laat een paar minuten ontzuren op de bodem van de pan. Roer steeds door en voeg dan de rode wijn en passata toe. Even roeren en voeg dan ook de tomaten, stroop, laurierbladen, kruiden en het halve bouillonblokje toe. Lekker een half uurtje laten pruttelen. Langer mag ook.
Als de saus aankoekt of te dik wordt, dan wat water toevoegen. Ondertussen kook je de spaghetti beetgaar in ongeveer 8 minuten. In een andere koekenpan bak je in 2 minuten de courgetti gaar in een el olie. Giet de spaghetti goed af en zorg ervoor dat de saus vrij dik is. Voeg de spaghetti en courgetti aan de bolognesaus toe. Op het bord afmaken met geitenkaas.
Heb je één van bovenstaande ingrediënt niet? Maakt niet uit! Het is dan ook heel lekker. 🙂