
Coquilles met bacon en kruidenmayonaise
Een echt chique voorgerecht, maar wel erg makkelijk. Dat zijn deze coquilles met bacon en kruidenmayonaise. Een fris sausje, krokante zoute bacon en zachte, delicate coquilles. De coquilles wordt heel kort en heet aangebakken, zodat ze vanbinnen nog zacht blijven. Doe je dit niet, dan worden ze droog.
Het mayonaise sausje maak je met verse kruiden en maak je zelf door gebruik te maken van een staafmixer. Verder kun je van te voren dit sausje al goed klaarmaken en de bacon zou je ook al eerder uit kunnen bakken. Maar wel het lekkerste als de bacon nog warm is bij het serveren. Dus je kunt het even opnieuw meebakken met de coquilles.
Breng nog wat kleuren aan in het geheel door de groene kruiden wat rond te sprenkelen en je maakt er een feestje van! Het sausje drapeer je wat nonchalant over de coquilles en over het bord.
Ingrediënten Coquilles met bacon en kruidenmayonaise 4 personen:
12 coquilles, alleen het vlees
20 plakken bacon
1 tl mosterd
20 gram platte peterselie, dille en basilicum
100 ml zonnebloemolie
1 ei
1 citroen
peper en zout
Zo maak je het:
- Doe in een hoge kom het ei, het sap van een halve citroen en een tl mosterd.
- Met een staafmixer mix je alleen de bodem, voeg dan beetje bij weetje de olie toe. Voeg dan de frisse kruiden toe en mix met de staafmixer tot een lichtgroen geheel.
- Proef het sausje en breng op smaak met peper en zout. Als je het te dik vind, voeg je een el weer toe en mengt het nog eens.
- Bak de bacon in 10 minuten op zacht vuur krokant aan beide zijdes.
- Dep de coquilles droog met keukenpapier. Kwast de coquilles in met olijfolie, doe er een beetje zout op en bak in de hete, droge pan aan beide zijdes 2 minuten goudbruin.
- Leg 3 coquilles op ieder bord, de bacon in schotsen er tussendoor en dan drapeer je het kruidensausje eroverheen. Maak af met nog wat resterende fijngesneden kruiden. Eventueel nog wat citroensap over de borden heen persen.
Lekker ite!


