Chocolademousse
Uncategorized,  Zoet

Chocolademousse

Het is bijna valentijn, dus tijd voor wat romantiek! Hoe kun jij je valentijn nou beter verleiden dan met een chocoladedessert? Chocolademousse is zo luchtig en smakelijk. Dus ook als je niet een valentijn hebt of eraan doet. Maak dit, ook voor jezelf!

Het is best makkelijk, maar je moet wel goed schoon werken. Het recept kun je met eiwit van eieren maken, maar ook mat aquafabia. Dit is het vocht van kikkererwten, de beste plantaardige eiwit-vervanger die er is!
De smaak van kikkererwten zul je zeker niet proeven, het proberen waard dus…

Dus, voor wat (vegan) romantiek, maak die chocolademousse! Even een nachtje of een paar uren in de koelkast op laten stijven en dan lekker aftoppen met jouw favoriete fruit.

Chocolademousse

Voor 4 dessertglaasjes chocolademousse:

3 eiwitten of het vocht van 2 blikken kikkererwten (2×400 gram)
75 gram poedersuiker
100 gram pure chocola
40 ml plantaardige melk

Zo maak je het:

(stap 0. als je met eieren werkt: scheidt het eigeel van het eiwit. Zorg dat er geen eigeel bij het eiwit komt. Het eiwit gebruik je alleen voor dit recept)

Stap 1. Klop het eiwit of kikkererwten vocht in een brandschone kom met een mixer op. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten tot het stevig is.

Stap 2. Voeg dan de poedersuiker beetje bij beetje toe en klop het schuim tot stevige, glanzende pieken. Je moet de kom over de kop kunnen houden, zonder dat er iets uitvalt. Dan is je schuim steeg genoeg!

Stap 3. Ondertussen laat je de chocola Au bain-marie smelten. Zet een pan met kokend water op het vuur. Hak de chocola in blokken en leg in een glazen of metalen schaal. Deze schaal met chocola hang je boven het kokende water. Zo smelt de chocola, ook door wat te roeren. Als de chocola bijna helemaal is gesmolten, haal je de kom van het vuur.

Stap 4. Meng de chocola met de koude melk. Goed mengen!

Stap 5. Meng dan de chocola door het eiwit heen. Dat doe je door met een spatel te ‘ vouwen’. Zo blijft het eiwit zo luchtig mogelijk. Dus niet roeren maar de chocola er doorheen scheppen. Een paar klontjes chocola erin is niet erg, maar juist wel lekker.

Stap 6. Als de chocolademousse een mooie, bruine kleur heeft gekregen, dan schep je de luchtige chocolademousse in 4 schaaltjes en zet dit minimaal 4 uren in de koelkast.

Stap 7. Als de chocolademousse goed is opgesteven, dan maak je hem af met rood fruit, kokosrasp en eventueel slagroom. Of bijvoorbeeld met sinaasappelrasp en een blaadje munt.

Lekker ite! Happy Valentine!

Chocolademousse
Ook zo lekker met (bloed)sinaasappelschil en munt!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *