Zoet

Cheesecake met passievrucht en amarettikoekjes

Ik zat een tijdje terug in een cheesecakefase. Een paar weekenden achter elkaar bakte ik een paar fijne cheesecakes. Zo ook deze cheesecake met aardbeiensaus, een echte klassieker. Toen kwam ik op het idee om een paar van mijn favoriete smaken te combineren en kwam ik op het idee van deze Cheesecake met passievrucht en amarettikoekjes.

Ammarettikoekjes en sowieso de smaak van amandel vind ik heerlijk! Ook maakte ik al vele desserts met passievrucht. Zo’n tropische smaak, fris en bijzonder. Het maakt een eton mess of bijvoorbeeld een taart fris en licht.

De bodem smaakt heerlijk en de koekjes kun je eventueel ook door de vulling heen scheppen. Dan krijg je het effect van zachtje koekjes als in een bitterkoekjespudding. Deze keer deed ik de koekjes alleen in de bodem, zodst de losse smaken was meer duidelijk blijve.

ik gebruikte een kleine springvorm van 16 cm, waardoor je 5 stukjes cheesecake maakt. Perfect voor kleine groepjes of als je een weekend samen thuis bent en je niet het schompes wilt eten.

Lees je mee hoe je deze taart bakt?

Ingrediënten voor Cheesecake met passievrucht en amarettikoekjes:

Bodem:
200 gram amarettikoekjes
80 gram boter
Rasp van 2/3 van een sinaasappel
1 tl amandellikeur

Vulling:
300 gram roomkaas, philadephia
2 eieren
110 gram suiker
1 el crème fraiche
75 gram witte chocola

Passievrucht – laagje:
80 gram passievrucht, diepvries
2 el suiker
5 el sinaasappelsap
1 blaadjes gelatine

Extra: Springvorm 16 of 20 cm (hoge of lage taart) , garde, keukenmachine

Zo maak je het:

  1. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een magnetron of boven een kom met kokend water in een glazen schaal.
  2. Meng de gesmolten boter met koekjes, sinaasappelrasp, amamdellikeur en doe in de met bakpapier bekleedde bodem. Druk aan met een lepel.
  3. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  4. Maak de vulling door de roomkaas los te kloppen met een spatel en voeg dan de eieren, suiker, sinaasappelsap en de crème fraiche toe. Meng dit door met een garde tot het gemengd is.
  5. Smelt de witte chocolade au-bain-marie, dus in een kom boven kokend water, meng dit door de vulling heen.
  6. Giet de vulling op de bodem en bak de cheesecake in 60 minuten op 155 graden af. Laat dan de cheesecake in de oven staan, zet hem uit en doe de deksel een klein stukje open. 6.Voor de passievruchtlaag verwarm je de bevroren passievrucht in een steelpan, voeg de suiker en sinaasappelsap toe en kook in. Week de gelatine in wat water voor 5 minuten en voeg toe aan de warme passievrucht. Kook kort door en giet over de taart. Zet in de koelkast voor 4 tot 8 uren.
  7. Serveer de taart op kamertemperatuur, in kleine stukjes. Eet smakelijk!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *