Cheesecake met aardbeiensaus
Zoet

Cheesecake met aardbeiensaus

Woeehhhh, weer eens een nieuw recept! In het afgelopen half jaar ging de productie wat betreft koken niet zozeer omlaag bij mij, maar wel het plaatsen van recepten op mijn website. Ik bak en kook veel voor bedrijven en kook natuurlijk ook elke dag (lekker) thuis. Hierdoor heb ik het misschien wel wat te druk om voor mijn eigen site bezig te zijn. Daar komt bij dat het drukke tijd was met verhuizing en dat ik zwanger ben! Voor en nu tijdens mijn zwangerschap ben ik steeds meer zin in zoet gaan krijgen. Een echt goed taartje doet mij veel meer dan vroeger. En toen kwam er opeens de enorme zin om een goeie, ouderwetse cheesecake te bakken! Hupsakee, daar ging ik. Deze cheesecake met aardbeiensaus was een echte zwangerschapscraving.

Deze cheesecake is lekker fris van smaak door de limoen en de bodem vind ik zelf echt top, omdat ik bastognekoeken gebruikte (altijd goed!) en een deel jodenkoeken. Tegenwoordig natuurlijk Odekoeken genoemd. De aardbeiensaus maak je met verse aardbeien als ze in het seizoen zijn, maar nu kun je prima een bakje diep gevroren aardbeien gebruiken. Door dit met wat suiker en maizena in een steelpan te koken ontstaat er heel simpel een pure aardbeiensaus.

Het fijne aan bakken vind ik dat je het in stapjes kunt doen. Eerst een bodem maken bijvoorbeeld. Even later maak ik de vulling en bak ik de cheesecake af en zet je in de koelkast op te stijven en de volgende dag maak ik de aardbeiensaus en maak je de foto’s. En vooral: proeven, 1, 2 en de volgende dag nog een stukje. Ik gebruikte een taartvorm van 16 cm. Erg klein, en de taart wordt zo redelijk hoog. Een 20 cm taartvorm is voor dit recept ook geschikt. Zo heb je ongeveer 5 tot 6 taartpunten.

Cheesecake met aardbeiensaus

Dan aan de slag!

Ingrediënten voor Cheesecake met aardbeiensaus:


Bodem: 75 gram bastogne
75 gram odekoeken
60 gram boter

Vulling:
300 gram roomkaas, Philadelphia
2 eieren
110 gram suiker
1 el crème fraîche
1/2 limoen, sap en rasp

Aardbeiensaus:
200 gram aardbeien (bijv. diepvries)
3 el suiker
1 tl Maïzena

Extra nodig: Springvorm(taartvorm) 16 of 20 cm, garde, spatel,keukenmachine, ovenschaal met water


Zo maak je het:


 1. Maal de koeken fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een magnetron of boven een kom kokend water in een glazen schaal.

2. Meng de gesmolten boter met koekjes en doe in de met bakpapier bekleedde bodem. Druk aan met een lepel.    

3. Verwarm de oven voor op 160 graden.

4. Maak de vulling door de roomkaas los te kloppen met een spatel en voeg dan de eieren, suiker, limoensap en rasp en de crème fraîche toe. Meng dit door met een garde tot het vermengd is.

5. Giet de vulling op de bodem en bak de cheesecake in 55-60 minuten op 160 graden af. Zet de cheesecake dan nog eens een uur in de oven die uit staan, met de deur op een kier. Daarna zet je de cheesecake minimaal 4 uren tot een nacht in de koelkast.

6. Voor de aardbeiensaus verwarm je de bevroren aardbeien in een steelpan, voeg je de suiker toe en kook het in. Als het nog wat dun is, meng dan de maïzena met een paar el water in een bakje en voeg dat toe aan de aardbeiensaus. Kook kort door en laat afkoelen voordat je het op de taart smeert.

7. Serveer de taart op kamertemperatuur, in kleine stukjes. Eet smakelijk!

Cheesecake met aardbeiensaus

En als je denkt: lekker, maar mag van mij wel wat luchtiger? Deze no-bake cheesecake met passievrucht en witte chocola is dan echt een aanrader!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *