Cannelloni met geitenkaas en spinazie
Deze cannelloni met geitenkaas en spinazie maakte ik een jaar geleden voor De molkerei. Dat kun je eerlijk gezegd ook wel wat aan de foto zien, want gaande weg heb ik toch wel wat geleerd over fotografie en styling. Koken en recepten ontwikkelen heb ik altijd al gedaan, maar sinds februari dit jaar ben ik mij meer gaan richten op foodfotografie. En blijf ik mezelf natuurlijk ontwikkelen! Dit heerlijke, vegetarische recept wil ik jullie echter niet onthouden. Cannelloni zijn eigenlijk lasagnebladen die opgerold zijn. Grote buizen die je fijn kunt vullen met lekkere ingrediënten. In dit geval gevuld met geitenkaas en spinazie en liggend in een tomatensaus die lekker fris en simpel is. Het is een werkje om de cannelloni’s te vullen, maar dan heb je ook wat!
In plaats van Cannelloni kun je ook verse of voorgekookte lasagnebladen nemen, het mengsel hierin scheppen en dan dicht rollen als een cannelloni.
Ingrediënten Cannelloni met geitenkaas en spinazie voor 2 tot 3 personen:
10 canneloni’s
Passata (tomatensaus)
2 teentjes knoflook
1 ui
30 gram Pijnboompitten
50 gram verse basilicum
1 el citroensap
Italiaanse kruiden
300 gram spinazie
250 gram geitenkaas (of ricotta)
Peper/zout
Zo maak je het:
- Zet de oven op 180 graden.
- Bak een uitje en teentje knoflook in een koekenpan en voeg de tomatensaus toe. Breng dit op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Laat dit 15 minuutjes stoven.
- Bak in een beetje olie de spinazie tot het geslonken is. Knijp een teentje knoflook uit en voeg toe aan de spinazie. Met peper, zout, basilicum en citroensap breng je de spinazie op smaak.
- Haal dan de spinazie uit de pan en druk het meeste vocht uit de spinazie door een vergiet.
- Bak in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. PAs op dat ze niet verbranden!
- Maal de spinazie fijn met een staafmixer en meng de geitenkaas en pijnboompitten hier doorheen.
- Kook vervolgens de cannelloni’s in 5 minuten voor in gezouten water.
- Vul de canneloni’s d.m.v. een theelepel met het spinazie-ricotta mengsel.
- Giet in een ingevette ovenschaal de tomatensaus en leg de canneloni’s hierin. Doe de ovenschaal 30 minuten in de oven en serveer de canneloni’s met pijnboompitten of wat blaadjes basilicum ? .
Eet smakelijk! Lekker ite!
Wil je ook eens een vegetarische, koolhydraatarme lasagne maken? Dan is deze pompoenlasagne een aanrader!