burritos
Diner met vlees

Burritos

Deze burritos heb ik gemaakt zonder pakjes en zakjes. Één van mijn guilty pleasures = Burritos van Knorr wereldgerechten. De smaakjes van de sausjes zijn zo herkenbaar en zoals altijd met zakjes; altijd consistent van smaak. Dat mijn gerechten alles behalve consistent zijn heeft te maken met mijn improvisatievermogen en altijd weer net wat anders proberen. 😅 Mijn gerechten proeven dus altijd net iets anders.

Deze Knorr wereldgerechten wou ik eens zonder pakjes en zakjes maken. Dus heb ik gekeken wat er allemaal in zit. De smaakmakers zijn knoflook, ui, tomatenpuree en vele kruiden. Het resultaat was net zo lekker als met de hulp van een pakje, maar wel net even anders. Grappig vond ik het te ontdekken dat ik veel minder doorat van mijn variant. En dat ik dus eerder vol zit van dit recept dan dat van Knorr. Dat is al positief natuurlijk!

Ingrediënten voor 8 burritos


3 Paprika’s
1 Courgette
300 gram kipfilet
1 Tomatenpurree blikje
150 gram geraspte kaas 30+
1 tl Gemalen komijn
1 tl Zout
2 tenen Knoflook
2 rode uien
1 tl cayenne peper of chilipeper
8 Mini wraps
1 tl Suiker
1/2 tl Korianderzaad gemalen. 
1 el zoutloze Kipkruiden voor de kip
1 el zoutloze viskruiden of tzatziki kruiden
125 ml Sour cream

Zo maak je ze

Zet de oven aan op 200 graden. Snijd de kip in blokjes en kruid met kipkruiden en gemalen komijn. Snipper dan de uien en knoflook. Snijd de paprika en courgette in blokjes en bak de kip in de olie. Als de kip net gaar is haal je het uit de pan. Bak dan de ui, knoflook aan tot glazig en voeg daarna de paprika en courgette toe. Voeg vervolgens de gemalen komijn, zout, peper, cayennepeper, gemalen koriander zaad toe. Bak nu de inhoud van een blikje tomatenpuree in de pan aan (ontzuren) en voeg een tl Suiker toe.

Voeg 100 ml water toe en laat de saus kort inkoken. Ondertussen de sour cream met de tzatziki- of viskruiden mengen + peper. Vet de ovendschaal in en vul de wrapjes met een halve el sour cream en dan een opscheplepel met het kipmengsel. Vervolgens leg je de opgerolde wraps naast elkaar in de schaal en bestrooi met de kaas. Tot slot doe je overschaal 10 minuten in de oven of tot het kaas mooi gesmolten is. Geniet!! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *